Verzet: Bring My Love To Poland: Een muzikaal monument

Bring My Love To Poland
Foto: Rob Mahieu

Herveld – UPDATE: De muzikale voorstelling Bring My Love To Poland is verzet, zo laat de Stichting Music Herveld weten.

De voorstellingen zijn verplaatst naar donderdag 27 januari tot en met 30 januari 2022. De reeds aangekochte kaarten blijven geldig.

“Graag hadden wij onze musical Bring my love to Poland volgende week op de planken gebracht. Helaas zien wij in ons hele land, en ook in de regio Herveld-Andelst, een snelle stijging van het aantal corona-besmettingen. Om u als publiek, onze cast, en de vele, vele vrijwilligers van de stichting tegen het besmettingsgevaar te beschermen, hebben we als bestuur van Stichting Music besloten om alle voorstellingen van Bring My Love to Poland uit te te stellen. Als de situatie het toelaat, vinden de voorstellingen plaats op donderdag 27 januari 2022 tot en met zondag 30 januari 2022.”

Op korte termijn worden de kaarthouders geïnformeerd over de precieze omboeking en afhandeling.

***

De muzikale voorstelling Bring My Love To Poland is een theater-monument over de lotsverbondenheid van de 1e Onafhankelijke Poolse Parachutisten Brigade en de bevolking van Driel, de droppingsplaats van deze brigade tijdens De Slag om Arnhem.

We zien een ontmoeting van twee krachten: de onverzettelijke Poolse generaal Sosabowski en de onverschrokken Drielse Cora Baltussen en we volgen twee Poolse broers die in Driel landen. We zien Driel bloeden en weer opstaan.

De acteurs

Hans Linssen vindt het een eer om Generaal Sosabowski te spelen: “De regisseur belde of ik in de huid wilde kruipen van een opmerkelijke generaal. Ik wist gelijk over wie ze het had. Ik woon al 33 jaar in Driel en maak ieder jaar de Polen Herdenking mee. Sosabowski was een dapper mens, eigenwijs maar ook een groot strateeg, die onterecht de schuld kreeg van het mislukken van Market Garden.”

Anneli Terre Blanche speelt Cora Baltussen, die haar eigen “bevroren herinnering” vertelt. Cora heeft haar leven in dienst gesteld om  Sosabowski te rehabiliteren. Zij was bij de landingen het aanspreekpunt van de Poolse brigade in Driel en vertelde vaak over een in haar armen stervende soldaat: “Bring my love to Poland, zei hij. Maar ik heb geen haat in zijn ogen gezien.” Anna Lucassen speelt de jonge Cora, een toonbeeld van daadkracht en doortastendheid.

De voorstelling

De voorstelling van Stichting Music Herveld zit vol verzet, onterechte schuld, liefde, arrogantie, hoop en wanhoop. Geschreven om te herdenken en gespeeld om over na te praten. Op de foto staan Hans Linssen (generaal Sosabowski), Anneli Terre Blanche (verteller) Cora en Anna Lucassen (als de jonge Cora Baltussen);

Bring My Love To Poland speelt van 27 t/m 30 januari 2022 in het Music Theater in Herveld. Kaarten kosten € 17,50 en zijn te koop via Stichting Music

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden