Onderzoek mogelijke samenwerking Dorenweerd College en SgOMB

Foto: Roy Soetekouw

Het bestuur van de Scholengroep Over- en Midden-Betuwe (OBC Bemmel, OBC Huissen, OBC Elst, HPC Zetten en Dr. Lammerts van Buerenschool) en het bestuur van het Dorenweerd College in Doorwerth gaan een mogelijke bestuurlijke samenwerking onderzoeken.

Daarom start op korte termijn een onderzoek waarbij de voor- en nadelen van deze samenwerking op bestuurlijk-, onderwijskundig- en bedrijfsvoeringgebied nauwkeurig zal worden bekeken.

Sterk onderwijsaanbod in de regio

Onderwijsbesturen SgOMB en Dorenweerd College bieden beiden leerlingen dichtbij huis, ambitieus en eigentijds onderwijs op maat aan in een uitdagende en dynamische leeromgeving. Daarbij staat voorop dat zij leerlingen kansen en ruimte bieden voor eigen regie op talentontwikkeling en hen te helpen om een toekomstrichting te vinden die bij hen past.

Samen delen de besturen de visie dat het belangrijk is om te onderzoeken waar verbinding met partners nu en/of in de toekomst de scholen kan versterken. Daarom komt er een onderzoek of er met een mogelijke bestuurlijke samenwerking voordelen kunnen worden behaald op het gebied van onderwijs, personeel en bedrijfsvoering.

Onderwijs naar een nog hoger niveau

“Het belang van onze leerlingen en medewerkers staat bij deze mogelijke bestuurlijke samenwerking voorop. Wij streven ernaar om het onderwijs naar een nog hoger niveau te tillen. Hoewel wij nog helemaal niet weten wat het onderzoek ons zal brengen, vinden we het wel van belang om deze mogelijke bestuurlijke samenwerking te onderzoeken. We willen immers het beste voor onze leerlingen, onze medewerkers en voor het onderwijs in onze regio,” aldus de bestuurders van SgOMB en Dorenweerd College.”

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail:[email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen