The Colorfield Performance is nog even te bewonderen

Elst – Kom genieten van een kleurrijk kunst-spektakel in Park Lingezegen: The Colorfield Performance is af! Meer dan 500 witte panelen zijn de afgelopen maanden door kunstenaars uit binnen- en buitenland omgetoverd tot één groot kleurrijk kunstwerk.

Het gehele kunstwerk is nog tot en met 3 oktober gratis te bezoeken op het Evenemententerrein van De Park in Park Lingezegen.

Eén groot kleurrijk spektakel 

Vanaf 15 april hebben zo’n 450 kunstenaars hard gewerkt aan The Colorfield Performance. Elke kunstenaar had één dag om een paneel van 1.22 bij 1.22 meter te beschilderen. Een behoorlijke uitdaging: het vraagt voorbereiding, creativiteit en vooral hard doorwerken! Het resultaat van ruim vier maanden hard werken door de kunstenaars is indrukwekkend. Ieder paneel is al een kunstwerk op zich, gezamenlijk vormen de meer dan 500 panelen één groot kleurrijk kunstspektakel op het Evenemententerrein aan De Park in Park Lingezegen.

Dirk Hakze, monumentaal vormgever, beeldend kunstenaar, bedenker en drijvende kracht achter The Colorfield Performance is tevreden over de belangstelling voor het project. ‘De animo was de afgelopen maanden echt gigantisch. We hebben al ruim 50.000 bezoekers gehad. Ook hebben we eind juli zelfs 24 extra panelen neergezet om het grote aantal kunstenaars dat zich tijdens het project nog aanmeldde een plek te geven!’

Kunst voor iedereen

The Colorfield Performance biedt voor iedere bezoeker wat wils. De diversiteit aan werken is groot: abstract, realistisch, modern en klassiek hangen naast elkaar. Voor de kunstliefhebber is het een unieke expositie in de buitenlucht. Voor de voorbijganger en buurtbewoner een prachtige manier om op een laagdrempelige manier kennis te maken met kunst.

Wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder van de gemeente Overbetuwe is razend enthousiast over het project: ‘Voor jong en oud is het echt een mooie beleving. De kunstwerken zijn ontzettend divers. Ik raad daarom iedereen aan om van de kunstwerken te komen genieten!’

‘Nu het werk af is zie je pas echt goed wat er neergezet is door de kunstenaars’ aldus Parkdirecteur Sven van Rijswijk. ‘Het is een fantastische expositie in de buitenruimte geworden. Je ontdekt steeds weer nieuwe werken als je er doorheen loopt, een bezoekje is altijd weer een nieuwe ervaring!’

Gratis te bezoeken tot en met 3 oktober 2021 

The Colorfield Performance is gratis te bezoeken tot en met 3 oktober 2021. Het is een unieke kans om kunst te bewonderen midden in het groene landschap tussen Arnhem en Nijmegen. The Colorfield is vrij te bezoeken tussen zonsopkomst en zonsondergang. Op 4 oktober zal dit unieke tijdelijke kunstwerk worden afgebroken en gaan de panelen naar de kopers of naar de kunstenaars zelf. Je kan The Colorfield Performance vinden op het Evenemententerrein in Park Lingezegen, in het verlengde van De Park.

Bron: Park Lingezegen Elst

Cookieinstellingen