Windpark Midden-Betuwe houdt bijeenkomsten over zichtbaarheid windturbines

Foto: Frauke Feind via Pixabay

Ochten/Zetten- Stap voor stap worden de plannen voor windpark Midden-Betuwe steeds duidelijker. Hoe groot het park wordt en hoe hoog de windturbines zullen zijn, wordt dit najaar uitgewerkt.

Er wordt een voorkeursopstelling onderzocht met in totaal zeven windturbines, drie turbines ten noorden van de A15 en vier ten zuiden van de snelweg. Het alternatief is een opstelling van acht windturbines. Veel mensen zijn nu al nieuwsgierig naar hoe het gebied tussen Dodewaard en Andelst eruit komt te zien als er molens staan. Om de verbeelding te helpen is er een digitale fotomontage beschikbaar waarmee iedere inwoner van Neder-Betuwe en Overbetuwe een goede indruk krijgt van het windpark.

Zichtbaarheid op jouw woonadres

De initiatiefnemers van het windpark nodigen inwoners uit om te komen kijken of, en op welke manier, de windmolens van windpark Midden-Betuwe zichtbaar zijn op hun woonadres. Deze informatiebijeenkomsten worden op 14 en 21 oktober georganiseerd dichtbij Dodewaard en Zetten. Iedre belangstellende is van harte welkom om langs te komen en een reactie te geven. Beide bijeenkomsten hebben dezelfde inhoudt.

Adviesbureau The Imagineers heeft een impressie gemaakt van de visuele impact van windpark Midden-Betuwe. Deze beelden geven een goede indruk. Het adviesbureau is met de technologie op de informatiebijeenkomsten aanwezig. Daarmee is het voor inwoners van Neder-Betuwe en Overbetuwe mogelijk om het windpark te zien alsof je in je eigen tuin staat. Wie niet in de gelegenheid is om naar een van de bijeenkomsten te komen, kan op Windpark Midden-Betuwe visualisatie ook de gemonteerde beelden bekijken, vanuit 23 verschillende kijkpunten.

Vragen staan vrij

Tijdens de informatiebijeenkomsten zijn ook vertegenwoordigers van de initiatiefnemers, de gemeenten en Energiecoöperatie Midden-Betuwe aanwezig. Heb je vragen over bijvoorbeeld financiële participatie en/of mogelijke hinder door geluid en slagschaduw, dan kan je die aan hen stellen. De locaties van de bijeenkomsten zijn goed bereikbaar met de fiets of auto. Er gelden de actuele coronamaatregelen voor toegang tot een horecagelegenheid

Informatiebijeenkomst Ochten:

  • Donderdag 14 oktober, van 15.00 tot 21.00 uur.
  • Fruitparkhotel, Bonegraafseweg 52, Ochten.

Informatiebijeenkomst Zetten:

  • Donderdag 21 oktober, van 15.00 uur tot 21.00 uur
  • De Wanmolen, Schweizerpark 2, Zetten.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail:[email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen