Get 2gether neemt senioren in rolstoel mee op wandeltocht door Herveld

Herveld/Andelst – Goed ingepakt tegen de kou gingen tien bewoners van Andalhof mee op stap met wandelgroep Get 2gether. De regencapes gingen in de tas voor het geval het zou gaan regenen. Kort ervoor had het nog stevig geregend.

Diverse leden van de wandelgroep kregen een dame in rolstoel onder hun hoede. Een paar leden bleven achter in het zorgcentrum om spelletjes te doen met de bewoners die niet mee wilden.

Tien dappere bewoners

Het was de tweede keer dat deze wandeling Roll 2gether is georganiseerd dit jaar. Op 1 oktober, tijdens de Nationale Ouderendag, ging de wandelgroep ook al op pad met bewoners van Andalhof. 23 Bewoners hadden zich daarvoor aangemeld. Maar op het laatste moment begaf de lift het en hebben ze 13 mensen moeten teleurstellen.

Vandaag gingen er slechts tien dappere bewoners mee, waaronder een dame van 99 jaar. Niet iedereen zag het zitten om met kou en kans op regen mee te gaan in een rolstoel. Regen viel er tijdens de wandeling niet, dus de regenkleding was gelukkig niet nodig. De rolstoelgangers kregen een mooie tocht door Herveld. Zelfs het zonnetje kwam achter de wolken vandaan. Onderweg werden grapjes gemaakt en heel wat afgekletst. Af en toe moest er worden gestopt om een losgeraakte deken, jas of sjaal weer goed te leggen.

Onderweg bij de Sint Willibrordus kerk werd een korte pauze ingelast voor pakjes sap en koekjes. Op het Dorpsplein zijn de bewoners bij Snackpoint ’t Smulhoekje getrakteerd op een schaal met kleine snacks. Aan het eind van de wandeling hadden de gezichten van de ouderen een gezonde rode gloed. Aan de verschillende pretogen te zien genoten ze van het uitje. Vlak voordat iedereen weer terug was op Andalhof vielen er wat spettertjes regen. Gelukkig kwamen de bewoners en de wandelaars droog binnen.

Nationale ouderendag

Wilko en Ingrid Wittenberg van wandelgroep Get 2gether organiseren elk jaar rond Nationale Ouderendag een wandeltocht met senioren in een rolstoel. Helaas werkt het weer in oktober niet altijd mee, vandaar dat Wilko Roll 2gether komend jaar in de zomer wil houden. Vrijwilligers zijn op die dag welkom om een rondje van zo’n 3 kilometer met ouderen in een rolstoel mee te wandelen.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden