Brigitta Nijssen tot klimaatburgemeester benoemd in Overbetuwe

Brigitta Nijssen is de nieuwe klimaatburgemeester
Foto: GroenLinks

Elst – Brigitta Nijssen uit Elst is in het kader van de Nationale Klimaatweek uitgeroepen tot Klimaatburgemeester van de gemeente Overbetuwe. Ze werd hiervoor voorgedragen vanwege haar levensstijl en de lokale projecten die zij heeft uitgevoerd.

Op de eerste dag van de Nationale Klimaatweek kreeg zij de ambtsketen voor haar klimaatburgemeesterschap omgehangen door Rik van den Dam, fractievoorzitter van GroenLinks in Overbetuwe.

Iedereen kan een steentje bijdragen

Brigitta heeft een duidelijk doel voor ogen als Klimaatburgemeester: “Ik wil graag laten zien dat iedereen kan bijdragen aan een klimaatbestendige wereld. Grote projecten en beter beleid zijn ontzettend belangrijk, maar veel mensen die kleine dingen doen maken samen ook een verschil. Denk bijvoorbeeld aan het afkoppelen van je regenpijp, minder vlees eten en tegels uit je tuin halen. Dat past prima bij de slogan van de Nationale Klimaatweek ‘iedereen doet wat’.”

Rik van den Dam is trots op de Klimaatburgemeester: “GroenLinks ziet graag dat alle inwoners van Overbetuwe zich bewust zijn van klimaatverandering en initiatieven nemen om de schade daarvan te beperken. Brigitta is daar een goed voorbeeld van. Daarnaast doen wij in de gemeenteraad natuurlijk ook onze duit in het zakje, bijvoorbeeld bij de komende behandeling van de begroting. GroenLinks gaat daar onder andere voorstellen om vooral niet te bezuinigen op het duurzaamheidsbudget.”

De Nationale Klimaatweek duurt tot en met 5 november. Doel is om burgers en organisaties te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat. Lees meer op Iedereen Doet Wat

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden