Gevarieerd concert van Arnhems Symphonie Orkest in Driel

Foto: NOVA

Arnhems Symphonie Orkest NOVA presenteert zondag 28 november in het kader van de Blije Kerk Concerten Driel gevarieerde muziek uit de 19e, 20e en 21e eeuw. Muziek die ook teruggrijpt uit mooie muziek en beelden uit vroeger tijden, onder het motto ‘Oude wijn in nieuwe flessen’.

Aandachtige luisteraars herkennen in de werken van Jacob, Mendelssohn, Fauré, Andriessen, Martig en Juel-Frederiksen hofdansen en boerendansen, romantische melodieën en marsmuziek, kinderliedjes en volksmuziek uit heel Europa. Gevarieerd: zowel feestelijk als sensitief.

Aanvang van het concert is 14.30 uur. De toegang tot de katholieke kerk in Driel op 28 november is gratis (na afloop deurcollecte). Hiervoor is wel een corona-QR-code (op papier of telefoon) en legitimatiebewijs noodzakelijk.

Symfonieorkest NOVA

NOVA is een symfonieorkest voor gevorderde amateurmusici met ruim dertig leden. De orkestleden streven naar een goede mix van plezier en prestatie: met plezier muziek maken én ons publiek een mooi concert laten horen. Voor het concert op 28 november heeft NOVA deels gerepeteerd met de strijkers en blazers apart. Daarom voor dit Blije Kerk Concert een gevarieerd optreden: blazers, strijkers en tutti: het hele orkest. NOVA staat onder leiding van Ghassan Alaboud, pianist en dirigent uit Canada. In Montreal heeft hij naam gemaakt met het kamerorkest I MUSICI. Sinds 2016 is hij chef-dirigent van het Syrian Expat Philharmonic Orchestra in Bremen. Alaboud is sinds 2020 verbonden aan NOVA.

NOVA

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden