RIVM waarschuwt voor valse corona e-mails

Het RIVM verzendt geen berichten over (mogelijke) besmettingen
Foto: Engin Akyurt via Pixabay

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) waarschuwt voor een vals e-mailbericht dat op het eerste gezicht van deze organisatie lijkt te komen. Lezers worden in de mail gevraagd om een afspraak voor een coronasneltest te maken.

In de e-mail staat dat mensen in de nabije omgeving besmet zijn geraakt met het coronavirus. De geadresseerde kan zogenaamd kosteloos een afspraak maken voor een sneltest door op een link in de e-mail te klikken. Aansluitend worden diens bankgegevens gevraagd.

Let op!

Deze e-mails zijn allemaal vals.

“Het RIVM verzendt geen berichten over (mogelijke) besmettingen met het coronavirus bij jou in de buurt en zal nooit vragen om bankgegevens”,

aldus een woordvoerder.

Het RIVM roept ontvangers van de mail op om niet op de link in het bericht te klikken, het genoemde telefoonnummer niet te bellen en de e-mail direct te verwijderen. Ze kunnen melding doen van fraude (www.fraudehelpdesk.nl).

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen