De Soeptafel valt binnenkort onder dezelfde paraplu als Ontmoeten en Verbinden

 De Soeptafel met Hester
De Soeptafel met Hester
Foto: De Soeptafel

Stichting Ontmoeten en Verbinden Elst krijgt er weer een nieuwe pijler bij en wel: De Soeptafel. Vanaf 1 januari 2022 gaat De Soeptafel vallen onder de Stichting Ontmoeten en Verbinden Elst. De Soeptafel is een initiatief van Maaike van Beek en haar dochter Suzanne Bas.

Moeder en dochter koken twee keer per maand soep voor en vooral met ouderen. En hier wordt gelijk ook de verbinding duidelijk met de stichting ontmoeten en verbinden; die zich met haar activiteiten, onder andere de Huiskamer van Elst richt op ontmoeting, verbinding en sociale cohesie. “De Huiskamer van Elst is bedoeld voor iedereen, maar we hebben voornamelijk ouderen die de weg naar ons vinden”, aldus Hester van Aalst, voorzitter van het bestuur.

Samenwerken en verbinden

Maaike en Hester kennen elkaar al geruime tijd en tijdens een gezellige lunchafspraak kwam ter sprake dat samenwerking en krachten bundelen eigenlijk wel een goed idee zou zijn. “We hebben dezelfde doelgroep en gasten van de soeptafel zijn ook vaak gasten van de huiskamer”, vertelt Maaike van Beek. “We draaien allebei een sociaal project waarbij persoonlijke aandacht voor een ander belangrijk is en op sociaal vlak worden mensen met elkaar in contact gebracht, ook zijn er vrijwilligers die meedraaien met allebei de projecten”.

Dus toen was de optelsom snel gemaakt en zijn we als bestuur van de stichting, erg blij dat we De Soeptafel vanaf 1 januari 2022 kunnen omarmen en dit project ook onder onze paraplu gaat vallen. Op naar een mooie samenwerking met nog meer mogelijkheden van groei en creativiteit en het bieden van een sociaal podium voor de inwoners van Elst en omgeving.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen