Exotische sneakpreview jongerencentrum Driel

Daniel met exotische slang
Foto: Forte Welzijn

Driel – Jonge kinderen die vaak dagelijks zorgen voor een ander kregen woensdag 15 december een exotische sneakpreview in het nieuwe jongerencentrum van Forte Welzijn in Driel.

De kinderen die er waren zijn allemaal jonge mantelzorger. Doordat ze dezelfde zorgen hebben vonden ze steun en begrip bij elkaar. Daarbij hadden ze even tijd voor zichzelf.

Snake preview

“Sneakpreview of kunnen we beter spreken van snake preview?”, lacht Saskia Henze mantelzorgcoördinator van Forte. Samen met het jongerenwerk van Forte en Exotum organiseerden zij deze activiteit voor mantelzorgers van 4 tot 12 jaar. De ene keer is de activiteit in Heteren, nu in Driel en de volgende keer waarschijnlijk in Elst. Zo worden er verschillende dorpen in Overbetuwe afgegaan.

Saskia: “Het overtrof ook deze keer weer onze verwachting. De kinderen leren elkaar steeds beter kennen en kijken uit om elkaar weer te zien. Er werd gelachen en gedeeld. De kinderen ervaarden dat sommige dingen heel eng kunnen lijken, maar dat als je er meer over weet, of als je de situatie van een andere kant bekijkt, je meer durft dan je denkt. Vogelspinnen of slangen? Ze hielden ze gewoon vast. Dat gaf zo’n kick. Geweldig!”

Ben jij jonge mantelzorger?

Ben jij jonge mantelzorger, is er bij jou in het gezin iemand ziek waar je voor zorgt of je zorgen over maakt? Ben je zelf geen jonge mantelzorger? Dan ken je misschien wel iemand in je omgeving die jonge mantelzorger is. Wist je dat 1 op de 4 jongeren tot en met 23 jaar zorgt namelijk voor een langdurig ziek familielid. Wil je een keer praten of op de hoogte gehouden van dit soort activiteiten? Neem contact op met Saskia van Forte door te bellen, appen of sms-en naar 06-46 37 50 70 (of bij geen gehoor 085-0406066 (receptie)) of mailen naar [email protected].

Meer informatie over mantelzorgondersteuning door Forte is te vinden op Forte Welzijn.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen