Bedenk een nieuwe streekvlag voor de Betuwe

Foto: Arek Socha via Pixabay

De Betuwe heeft geen eigen streekvlag, zoals de Achterhoek, Land van Maas en Waal of Liemers. Hoe gaaf zou het zijn om deze te ontwerpen en straks aan de vlaggenstok te zien wapperen!

Hoewel de gemeente Overbetuwe wel een eigen vlag heeft, is er voor de streek de Betuwe geen symbool in de vorm van een vlag. De Gelderlander komt met een ontwerpwedstrijd om deze vlag te laten ontwerpen door de lezers.

Ontwerp bedenken en opsturen

Hoe zou deze er dan uit komen te zien? Heb jij een leuk idee voor een streekvlag dat de Betuwe symboliseert? De Betuwe heeft een eigen karakter met de Waal, de Nederrijn, boomgaarden en landbouwgronden en natuurlijk al het fruit dat hier geteeld wordt. Maar misschien vind je wel dat de Betuwelijn erbij moet komen te staan. Dus daar moet vast wel een goed ontwerp van te maken zijn!

Eén vlag kan alles verenigen waar een regio of land voor staat, het is een symbool voor de eeuwigheid.

Heb jij een idee voor een nieuwe vlag voor de Betuwe?  Stuur dan jouw idee naar [email protected]. Of per post: naar redactie De Gelderlander, t.a.v. Lex Halsema, Willemsplein 46, 6811 KD in Arnhem.

streekDe Betuwe

Volgend Wikipedia is ‘de Betuwe is een landstreek in Nederland. De streek is hoofdzakelijk gelegen in het zuidwesten van de provincie Gelderland en bevat tevens een klein deel van het uiterst oostelijke deel van de provincie Zuid-Holland. In het zuiden wordt de Betuwe begrensd door de Waal en in het noorden door de Nederrijn en de Lek. Afgezien van het meest zuidwestelijke uiteinde van de streek, dat bij Zuid-Holland hoort, valt de westgrens samen met de grens tussen Gelderland en de provincie Utrecht; deze grenslijn wordt gevormd door de Diefdijk. In het uiterst zuidwestelijke deel van de Betuwe dat bij Zuid-Holland hoort, vormt de Linge de westgrens. In het oosten wordt de streek begrensd door de Nederrijn en het Pannerdensch Kanaal.

Het karakter van de streek wordt vooral gekenmerkt door de tuinbouw. In het bijzonder staat de Betuwe bekend om de fruitteelt in boomgaarden; deze vormen bij uitstek in de lente een opvallend aspect vanwege de bloesem en zijn daardoor (plaatselijk) een attractief element. Tevens staat de streek bekend vanwege het relatief veel voorkomen van oppervlaktewateren in het landschap. De Betuwse rivier de Linge, die dwars door de streek loopt, vormt een vooraanstaand landschapselement. Ook is de streek bekend vanwege de Betuweroute; deze Nederlandse goederenspoorlijn gaat dwars door de Betuwe en is tevens vernoemd naar de streek. Het demoniem voor iemand die in de Betuwe woont is ‘Betuwenaar’.’

streekvlag
Streekvlag Achterhoek

Net als de Achterhoek, Land van Maas en Waal en Liemers

In de Achterhoek kwamen ze drie jaar geleden op het idee om een vlag te ontwerpen. Deze werd onthuld tijden de Zwarte Cross. Liemers heeft er inmiddels ook een streekvlag dat uitdrukking geeft aan de trots en gevoel van de Liemers. Nu is de tijd gekomen om de Betuwe van een mooie vlag te voorzien.

Bron: De Gelderlander

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen