Klaske: Stille Nacht

Foto: Klaske Bakker

Zachtjes schuif ik het gordijn een stukje opzij en ik kijk naar buiten, onze straat in. Het licht van de lantaarn schijnt over de bladerloze bomen in de voortuin. De auto’s staan keurig gerangschikt op de opritten voor de huizen. Op hun ruiten heeft zich een dun laagje ijs gevormd. De buren tegenover hebben de kliko alvast klaargezet op de stoep. Het deksel ervan is wit beslagen.

Door: Klaske Bakker

Het is vier uur in de nacht en op het geblaf van een hond in de verte na is het volkomen stil. Iedereen is in diepe rust. Schijnbaar voelt men zich veilig genoeg om zich over te geven aan de slaap. Oké, misschien liggen sommigen wakker, net als ik. Omdat ze zich zorgen maken over het een of ander, boos zijn om iets of te druk zijn in hun hoofd. Maar niet omdat men bang is dat de aarde opeens gaat beven, een vloedgolf ons zal overspoelen, een vreemde mogendheid ons land zal binnendringen. Natuurlijk zou ons dit alles kunnen overkomen, niets is zeker, maar schijnbaar is de kans zo klein en op dit moment zo irreëel dat wij niet echt bang zijn. We ons daarom weerloos durven maken. Onbeschermd. Allemaal tegelijk.

De stilte van de nacht

Ik schuif het gordijn terug en kruip weer in mijn bed dat nog een beetje warm is. Over een paar uur zal iedereen ontwaken. De lichten in de huizen zullen aanspringen, het water in de douches zal gaan lopen, tv’s zullen worden aangezet voor het ochtendnieuws, autoruiten zullen worden schoongekrabd. De bedrijvigheid en het rumoer van de dag zullen de nacht doen vergeten en daarmee de stilte. De stilte van de nacht.

Lees ook: Klaske: Hoge Noot

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen