Binnenkort uitnodigingen kinderprikken verstuurd

Foto: Screenshot video RIVM

De eerste kinderen in de leeftijd van vijf tot en met elf jaar zonder medisch risico krijgen vanaf 18 januari een uitnodigingsbrief van het RIVM voor een coronaprik bij de GGD. Het uitnodigen gaat van oud naar jong.

In de brief staat informatie die ouders of verzorgers nodig hebben om, als zij dit willen, voor hun kind een afspraak te maken. Een afspraak maken kan alleen door te bellen met het telefoonnummer dat in de brief staat. De kinderen krijgen twee prikken met een kinderdosis van het middel van BioNTech/Pfizer, een mRNA-vaccin dat speciaal voor kinderen is gemaakt. Het Europees geneesmiddelenagentschap EMA heeft dit goedgekeurd.

Toestemming beide ouders vereist

Tussen de eerste en de tweede prik moet minstens acht weken zitten. Als het kind ook nog andere vaccinaties krijgt middels het Rijksvaccinatieprogramma, moet dat twee weken voor of na de coronaprik gebeuren. Vanwege de leeftijd van de kinderen is het nodig dat er één ouder of verzorger meekomt naar de priklocatie. De ouder of verzorger die niet meekomt moet wel geïnformeerd zijn en ook toestemming hebben gegeven voor de corona-inenting. Daar wordt op de priklocatie naar gevraagd en als blijkt dat één van de ouders niet wil dat het kind de vaccinatie krijgt, zal de GGD dit ook niet doen.

De medewerkers op de vaccinatielocaties weten hoe zij om moeten gaan met prikangst, laat de GGD weten. Ouders kunnen ook meehelpen om hun kind wat dat betreft wat gerust te stellen: lees hier enkele tips.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen