Klaske: De kassière

Foto: Klaske Bakker

Soms mis ik Jolijn! Ze was mijn favoriete kassière. Als het enigszins kon, dan sloot ik aan in de rij voor haar kassa, ook al moest ik daardoor langer wachten. Zij was zo iemand die je wel even aankeek en die ondanks de drukte altijd tijd nam voor een praatje.

Door: Klaske Bakker

Zo gauw ik de eerste boodschappen op de band had gelegd, startten we ons gesprekje. Soms over gewone dingen, zoals het weer of de feestdagen die eraan zaten te komen. Andere keren over heel persoonlijke zaken. Omdat ik wilde vertellen wat ik beleefd had of omdat zij iets kwijt moest wat haar hoog zat. Zoals die keer dat ze me vertelde dat haar man ontslagen was en ze niet wisten hoe het verder moest met het nieuwe huis dat ze pas hadden gekocht. Zo vlot het gesprek altijd begon, zo abrupt eindigde het op het moment dat de boodschappen waren betaald en de volgende klant haar aandacht vroeg. Maar dat was nooit erg. Dat hoorde erbij.

En toen kwamen de scanners

Het duurde even voordat ik er zelf de voordelen van inzag, maar na het een paar keer geprobeerd te hebben, was ik snel om. Gemakkelijker en efficiënter. Niet meer eindeloos in- en uitpakken, geen gedoe meer met zich opeenhopende boodschappen aan het eind van de lopende band en daarmee geen geplette bananen of verkruimelde koekjes. Maar toch, nog steeds, na al die jaren… Wanneer ik in mijn uppie met het scanapparaat door de winkel loop, afreken bij de zelfscankassa en naar buiten ga zonder iemand gesproken te hebben, dan heb ik iets gemist. De gezellige drukte bij de kassa, zelfs het gehannes met de boodschappen en de ongeduldige mensen in de rij. En natuurlijk Jolijn en onze fijne gesprekjes samen.

Lees ook: Klaske: Stille Nacht

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen