Volkstuinder worden bij Patrimonium Zetten

Ben jij de volkstuinder waarnaar wordt gezocht?
Ben jij de volkstuinder waarnaar wordt gezocht?
Foto: Hans Linde via Pixabay

Zetten – Het voorjaar staat voor de deur en bij Patrimonium kun je zo starten als volkstuinder. Een aantal volkstuintjes is vrijgekomen waarvoor een nieuwe tuinder wordt gezocht.

Baas in eigen volkstuin

In een niet zo ver verleden waren onze (voor)ouders gewend om rond het huis groente en fruit te verbouwen. Door ontwikkelingen in onze moderne samenleving met haar 24 uurseconomie is er nauwelijks meer aandacht voor het verbouwen van eigen voedsel. Bij nieuwe woningen zit vaak weinig grond en worden zelden gebruikt. Vaak wordt de grond onder grind of tegels verstopt omdat het dan om minder onderhoud vraagt.

Toch zijn er nog mensen die er nog steeds plezier aan beleven om deels in eigen behoefte te voorzien door het telen van groente, fruit en bloemen. Als volkstuinder bepaal je zelf op welke manier je het gewas teelt; dit kan biologisch zonder het gebruik van bestrijdingsmiddelen of met het beperkt gebruik van (biologische) middelen die wettelijk toegestaan zijn als het noodzakelijk is om een gewas te vrijwaren van schimmel of vraat.

Volkstuin houdt je actief

Volkstuinder worden is niet voor iedereen weggelegd. Als de zon schijnt maken bezoekers vaak de opmerking dat de tuin er mooi bij ligt en dat ze zelf ook wel interesse hebben. De tuin vergt echter het hele jaar door aandacht. In de herfst en winter uiteraard minder maar in het voorjaar en de zomer vraagt de volkstuin de nodige tijd. Een kleine greep uit de activiteiten van de volkstuinder:

  • Bestellen van zaden.
  • Voorzaaien van plantjes.
  • Egaliseren van de grond.
  • Uitplanten van plantjes.
  • Water geven, bemesten en oogsten.
  • Onkruidvrij houden.

Iedere volkstuinder heeft zo zijn of haar voorkeuren; er zijn liefhebbers van bloemen, groenten of van fruit. De volkstuinder waar Patrimonium naar op zoek is moet een doorzetter zijn die graag met de handen in de klei werkt. Klei is niet de meest makkelijke grond om mee te werken, het is wel zeer vruchtbaar en houdt het vocht lang vast. Schrikt het bovenstaande jou niet af, dan ben jij wellicht de collega-volkstuinder waar Patrimonium naar op zoek is.

Meer informatie

Patrimonium bezit een volkstuincomplex vlakbij station Zetten-Andelst. De jaarlijkse kosten voor de tuin zijn laag en bedragen € 0,10 per vierkante meter. Over de perceelgrootte is nader overleg mogelijk. Meer informatie kan je opvragen door contact op te nemen met de heer H. de Langen via 06-36511064 of [email protected] of met de heer H. Buurman via 06-28743411 of [email protected].

Bron: Inzet

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen