Kies-Wind-Wijzer Overbetuwe en Neder-Betuwe

Kies-Wind-Wijzer
Kies-Wind-Wijzer
Foto: Kies-Wind-Wijzer

Het draagvlak voor Windpark Midden-Betuwe lijkt in de gemeente Neder-Betuwe flink af te brokkelen. In de gemeente Overbetuwe is de weerstand nog groter, zo blijkt uit de Kies-Wind-Wijzer van Bewonersplatform en Mallemolens.

Uitspraken Overbetuwe

Alle lijstrekkers of woordvoerder van de partijen, die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen zijn geïnterviewd. Het leverde verrassende resultaten op. Zo is de coalitie van Overbetuwe uitermate kritisch over het plaatsen van windturbines. Verantwoordelijk wethouder Dimitri Horsthuis -Tangelder (GBO): “De opgave is lastiger dan gedacht. Is dit wel haalbaar?” En zijn collega-wethouder en lijsttrekker Wijnte Hol (CDA): “Windmolens en woningbouw gaat in de toekomst botsen.” De derde coalitiepartner VVD zegt bij monde van Peter de Waard: “Hadden de initiatiefnemers maar naar ons geluisterd, dan waren ze nu niet verbaasd dat de intentieovereenkomst met de gemeente niet verlengd is.” 

Uitspraken Neder-Betuwe

Ook kritische geluiden in de Neder-Betuwe van onder meer CDA’er Martin Hommersom: “Voor ons zijn drie zaken heel belangrijk voor de seinen op groen staan: communicatie, participatie en volksgezondheid.” Laurys Bennink (VVD) zegt dat ‘hij grote moeite heeft met de afstand’: “Als ik zie bij De Steeg in Dodewaard, dat op 400 meter van een windturbine ligt.” PvdA en Gemeentebelangen zitten op dezelfde lijn: “Windturbines mogen de persoonlijke levenssfeer niet bedreigen.”

De Kies-Wind-Wijzer met alle standpunten van de deelnemende partijen aan de gemeenteraadsverkiezingen van gemeente Overbetuwe en gemeente Neder-Betuwe vind je op het Bewonersplatform Windpark Midden-Betuwe

(Bron: Stichting Bewonersplatform Windpark Midden-Betuwe)

Politieke avond

Wil meer te weten komen of meepraten over het windpark met de politieke partijen van de gemeente Overbetuwe? Kom dan naar de politieke avond op het HPC in Zetten. Vanaf 19.30 uur mag je de lijsstrekkers aan de tand voelen over allerlei onderwerpen.

Lees ook: Politieke avond bij HPC in Zetten

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen