Klaske: Slingerbrug

Foto: Klaske Bakker

“Wie heeft dit ooit kunnen bedenken!”, zo vroeg ik me af, toen ik de allereerste keer over de Slingerbrug over het spoor bij de Eerste Weteringsewal in Elst fietste. Mijn handen aan de rem, de blik strak op de weg gericht, doodsbang dat ik van het talud af naar beneden zou kukelen.

Door: Klaske Bakker

En dan was het die allereerste keer nog wel stralend weer! Geen zuchtje wind, geen spatje regen en gladheid door mist, hagel of ijs was ver weg. Ook fietste ik moederziel alleen waardoor ik me volledig kon concentreren op mijn tocht naar de overkant. Maar, zo bedacht ik me, hoe zou het groepjes scholieren hier vergaan? Giechelend en kletsend of kijkend op hun smartphone? Overvallen door een plensbui in de vroege ochtend en daarbij slippend met hun wielen over natte bladeren?

Sinds die eerste angstige ervaring, heb ik de Slingerbrug zoveel mogelijk gemeden. Pas geleden besloot ik om het er nog eens op te wagen. Het stormde die dag, maar ik vond dat dit me niet mocht weerhouden, omdat ook bij minder goede weersomstandigheden een fietspad veilig behoord te zijn.

Vanaf Rijksweg Noord reed ik omhoog het fietspad op. De wind die uit het zuidwesten kwam, sloeg me om de oren en ik moest regelmatig bijsturen, wilde ik niet van de weg afraken. Terwijl ik de eerste scherpe bocht maakte, schrok ik van een voorbij denderende trein beneden mij. Nergens een vangrail aanwezig om me op te vangen, voor het geval ik omver geblazen zou worden. Na twee haarspeldbochten foutloos genomen te hebben, kwam ik op het hoogste deel dat over het spoor gaat. Vanaf daar liep de weg naar beneden, waardoor ik vanzelf wat meer vaart kreeg en daarom mijn remmen stevig moest vasthouden, wilde ik niet de bocht verderop uitvliegen.

Opgelucht en zonder ongelukken ben ik beneden gekomen. Maar nog steeds vraag ik me af wie een dergelijk parcours heeft kunnen bedenken. Iemand achter de tekentafel misschien?

Lees ook: Klaske: Leven na de dood?

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen