Nieuw dorpshart Driel; gebiedsintegraal, toekomstbestendig en levendig

Foto: Overbetuwe Nieuws

Driel – Dorpsplatform Samen Driel en de werkgroep Hart van Driel – Samen Driel zijn klaar voor de start van de ontwikkeling van het nieuwe dorpshart.

Het college stemde dinsdag in met de gevraagde subsidie van € 81.500. Dat geld is bedoeld voor het opstellen van een stedenbouwkundig plan en visie op het dorpscentrum. Adviesbureau Fresh Forward is ingeschakeld om Samen Driel hierbij te ondersteunen. Het uiteindelijke resultaat formuleert de dorpswerkgroep als volgt:

“Een gebiedsintegraal, toekomstbestendig en levendig dorpshart. Waar inwoners graag leven, wonen, kopen, ontmoeten en recreëren.”

dorpshart

Dorpshart

Donderdag 10 maart om 12.30 uur was het symbolische startmoment van de ontwikkeling van het nieuwe Hart van Driel. Een groep van 60 basisschoolleerlingen uit Driel, Helpende Handen, senioren van de Huiskamer van Driel, vertegenwoordigers van het dorpsplatform Samen Driel en wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder van Overbetuwe vormden samen een groot hart op het plein voor de Maria Geboorte Kerk.

Nieuw kloppend hart voor Driel

In 2019 stemde de raad in met het reserveren van 3 miljoen euro voor de revitalisering van het  dorpscentrum Driel. De gemeente legt het initiatief voor de ontwikkeling en uitvoering van een nieuw levendig dorpshart bij de inwoners. De werkgroep Hart van Driel heeft de afgelopen tijd veel gesprekken gevoerd met diverse partijen uit het dorp. Ook heeft zij een procesplan geschreven, zijn er offertes opgevraagd bij diverse bureaus en is Fresh Forward uitgekozen om het dorp te begeleiden en  ondersteunen. Hart van Driel hoopt een proces op gang te brengen waar bewoners en ondernemers samen energie in steken en aan de slag gaan om plan en visie te realiseren.

Aandachtspunten

De dorpswerkgroep zet in op drie aandachtspunten. Deze moeten zorgen voor een aantrekkelijke basis in de  kern:

  1. Boeien en binden door een aantrekkelijke woon- en leefomgeving (economisch en sociaal maatschappelijk).
  2. Ruimte voor vernieuwing en ontwikkeling voor een toekomstbestendig Driel (duurzaamheid en recreatie).
  3. Verbeteren van de openbare ruimte in de dorpskern.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen