Eerste bijeenkomst van De Onvergetelijke Kookclub Elst

Samen aan de slag bij eerste bijeenkomst
Samen aan de slag bij eerste bijeenkomst
Foto: De Onvergetelijke Kookclub Elst

Elst- De Onvergetelijke Kookclub Elst opende op 23 maart 2022 voor het eerst haar deuren. Deze kookclub, voor mensen met dementie en haar mantelzorgers, is de eerste in de regio Arnhem-Nijmegen.

De Kookclub is georganiseerd door (vrijwilligers van) Alzheimer Nederland in samenwerking met Resto vanHarte, gesponsord door de Postcode Loterij. Het werd een onvergetelijke avond!

Lekker meedoen

Bij de eerste avond waren leden van het bestuur van Alzheimer Nederland Arnhem aanwezig. De avond opende met een feestelijk alcoholvrij drankje en een lekker borrelhapje, gemaakt door de vrijwilligers en de kok. Na de officiële opening om 17.00 uur gingen de gasten in koppels aan het werk. De koppels konden met behulp van instructiekaarten aan de slag. Ze mochten kiezen tussen het maken van een onderdeel van de maaltijd waaronder de prei-kerriesoep, de chili con Carnaval of het aardbeienbavarois-toetje. Of meedoen met het mooi dekken van de tafel en het schikken van de bloemetjes die de tafels opluisterden.

Het was fantastisch om te zien hoeveel plezier de gasten hadden. Ondertussen konden ze ook nog een praatje maken met één van de vrijwilligers, die naast praktische hulp ook een luisterend oor boden. De sfeer was prettig en open. Na het heerlijke 3-gangen menu is de avond afgesloten met een kopje koffie of thee. De gasten gingen voldaan, met een pollepel van Alzheimer Nederland, huiswaarts. De vrijwilligers werden ter gelegenheid van de opening van de kookclub in het zonnetje gezet met een mooie bos bloemen.

Elke vierde woensdag van de maand

De Onvergetelijke Kookclub Elst wordt vanaf woensdag 25 mei elke 4e woensdag van de maand gehouden in De Ruimte, Sint Maartenstraat in Elst. Aanmelden kan via de mail [email protected] of 06-44986453. Deelname kost € 7,50 p.p. en ter plaatse pinnen is mogelijk. Wil je deelnemen en heb je geen mantelzorger of begeleider die mee kan gaan? Meld je zich dan toch aan zodat één van de vrijwilligers je kan begeleiden.

♦♦♦

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen