Celliste Hanneke Rouw speelt Bach in kerk Hemmen

Celliste Hanneke Rouw en de kerk in Hemmen
Celliste Hanneke Rouw en de kerk in Hemmen
Foto: Albert van de Maat

Hemmen – Celliste Hanneke Rouw uit Zutphen verzorgt op zondag 24 april een concert in de Nederlandse Hervormde Kerk van Hemmen. Het concert begint om 15.00 uur. Toegang € 10,00 en kinderen tot 12 jaar € 5,00.

Johann Sebastian Bach

Hanneke speelt twee suites van Johann Sebastian Bach (1685-1750) Elke suite bestaat uit zeven delen. Naar alle waarschijnlijkheid zijn deze suites geschreven in de periode 1717-1723, toen Bach diende als Kapellmeister voor de muziekminnende Leopold van Anhalt-Köthen. Hanneke speelt op een Duitse cello (begin 20e eeuw). Dit is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument.

Hanneke Rouw

Hanneke Rouw is op acht jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en Maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijkorkest Constantijn (nu het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours.

Meer informatie

Als door de overheid de coronamaatregelen worden verscherpt en er geen verbod komt op cultuurevenementen, wordt het concert verplaatst naar de aula van het Heldring Pierson College Mammoetstraat 1-3 in Zetten. Kijk altijd even op de webite voor je naar het concert gaat. Meer informatie en kaartverkoop over de concerten vind je op de hervormde kerk concerten Hemmen en op CNME Hemmen.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen