Jaarlijkse herdenking bij Indiëmonument in Andelst

Foto: Wikipedia

Andelst – De Clara Fabriciusschool organiseert op donderdag 21 april weer de jaarlijkse herdenking bij het Indiëmonument in Andelst. Locatie: Europaplein Andelst. Aanvang plechtigheid: 13.00 uur.

In de periode 1945-1950 werden bijna honderd jonge mannen uit de voormalige gemeente Valburg als militair naar het toenmalige Nederlands-Indië uitgezonden. Zes van hen kwamen daarbij om het leven. Zij worden ieder jaar herdacht bij het monument dat voor hen is opgericht in 1985.

Voorafgaand aan en na afloop van de herdenking is het boek “Zij werden geroepen” verkrijgbaar. In dit boek zijn de levensverhalen opgetekend van de zes militairen die op het monument worden herdacht. Het boek is geschreven door Jan van Boeijen, die is vernoemd naar zijn oom wiens naam op het monument staat vermeld.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen