April activiteiten bibliotheek Elst

Foto: Overbetuwe Nieuws

Elst – Bibliotheek Elst heeft in april verschillende activiteiten waaraan je mee kunt doen.  Van voorlezen voor de kleintjes, een interessante kindercollege tot praten over boeken onder het genot van een kopje koffie Wil je weten welke?

Agenda april: 

Kindercollege: Het is geel met zwart en zegt bzzzzzz vanaf 8 jaar

Je hebt het misschien al eens gehoord: het gaat niet goed met de bijen in Nederland. Bijen zijn zelfs een bedreigde diersoort. Imker Jos Boeren komt vertellen hoe we de bijen kunnen redden. Ook leer je het verschil tussen bijen en wespen en hoe een bij honing maakt. BIJzzzonder toch?

Dit kindercollege bestaat uit twee delen: je luistert eerst naar het verhaal van imker Jos en prikt daarna een datum om de bijen met hun korven in het echt te gaan bekijken in Landerijk de Park. Meld je aan door te mailen naar [email protected].

  • Vrijdag 7 april, van 15.30 tot 16.30 uur. Kosten: gratis.

 Piepschuim; Een ode aan De Eerste Liefde

Tijdens de 87ste Boekenweek brengt theatergroep Piepschuim in Bibliotheek Elst een ode aan De Eerste Liefde. De mannen van Piepschuim bezingen deze liefde: de liefde die je van je sokken blaast, die je totaal onverwachts overkomt en die je volkomen overmant. Vol overgave zal Piepschuim de liefde met jullie vieren: met schitterende liedjes over de schoonheid en de verwarring van de liefde, over de bijbehorende twijfel en soms het verdriet. Met prachtige muziek, want hoe kun je de eerste liefde beter vieren dan met muziek?

  • Vrijdag 14 april, van 20.00 tot 21.00 uur. Kosten: Leden en studenten € 4,00. Overige bezoekers € 5,00 (alle opbrengsten gaan naar een goed doel dat leesbevordering aanwakkert)

Voorlezen vanaf 2 jaar

Luisteren naar spannende, grappige, vrolijke of ontroerende verhalen? Geniet van een lekker relaxmomentje samen met je (klein)kind. Laat je verrassen door het verhaal, de illustraties en de voorlezer. Voor je het weet, slinger je als een aap door het oerwoud of stamp je rond in plassen op de boerderij!

  • Donderdag 16 april, van 10.15 tot 10.45 uur. Kosten: gratis.

Koffie & Boek

Vind jij het leuk om over boeken te praten en leestips uit te wisselen? Kom dan naar dit gratis koffie-uurtje, elke derde woensdag van de maand van 10.00 tot 11.00 uur. Neem een mooi boek mee waarover je graag wat wil vertellen. Gespreksleider is Marieke Oudt. Vooraf wel even aanmelden bij Gabriëlle Kissels via [email protected].

  • Woensdag 20 april, van 10.00 tot 11.00 uur. Kosten: gratis.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen