Dubbelexpositie Galerie de Sleedoorn in Zetten en Herveld

Pronk-stukken, De verbinding door verschillen
Pronk-stukken, De verbinding door verschillen
Foto: Galerie de Sleedoorn

Zetten /Herveld – Een bijzondere dubbelexpositie wordt van 6 tot en met 29 mei georganiseerd in Galerie de Sleedoorn. De expositie is te zien in Zetten en het pand met oude gymzaal aan het Dorpsplein 36 in Herveld.

Het gezamenlijke thema is De Magie Van Verbinding. Het gelijknamige kunstproject is een initiatief van Stichting Raamwerk Zetten en haar Kunstenaarscollectief Het Venster. Het project legt belangrijke verbindingen tussen ‘jonge’ en ‘al wat oudere’ kunstenaars uit de regio en wil het plezier in kunst en de samenwerking tussen kunstenaars stimuleren.

dubbelexpositie
Casper Berns

Werken van 23 kunstenaars

In Galerie de Sleedoorn worden schilderijen, tekeningen, grafiek, glasfusie, fotografie, keramiek en ruimtelijk werk getoond. Het pand in Herveld is onder andere met street art omgetoverd tot een Gesamtkunstwerk. Op de buitengevel en in het pand hebben meerdere kunstenaars aan muurschilderingen gewerkt. Binnen exposeren kunstenaars met ruimtelijke werken, tekeningen, schilderingen, werken op handgeschept papier en gedichten. Tijdens de expositie worden in dit pand in Herveld op zaterdagen een Open Atelier voor jong en oud en op zondagen een Podium met theatrale of muzikale optredens georganiseerd.

dubbelexpositie
Jo Verhoef, Magic Touch

Theater De KiK

In de aanloop van dit kunstproject zijn in theater De KiK in Elst een drietal lezingen gegeven. Deze gaan over verbinding tussen mensen door antropoloog Marcel Kalmthout, verbinding in de kunstgeschiedenis door Ron Augustus en verbinding in zijn eigen werk door kunstenaar Rob Sweere. Meer hierover op deze link.

 

Kom genieten van de prachtige exposities. Je bent ook welkom bij de performance/voordracht van Frederique van Domburg tijdens de opening op 8 mei 14.00 uur in de galerie.

Galerie de Sleedoorn, H. Piersonstraat 11b, Zetten is geopend op vrijdag- zaterdag- en zondagmiddag van 14.00-17.00 uur. Het pand in Herveld, Dorpsplein 36 is op zaterdag- en zondagmiddag open van 14.00-17.00 uur. Voor meer informatie Galerie de Sleedoorn..

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen