Lezing over het belang van biodiversiteit in Park Lingezegen

Foto: Ron van den Berg via Pixabay

Elst – Dick Belgers geeft een lezing over biodiversiteit en insecten op donderdag 2 juni in zalencentrum Onder De Toren. Over het belang van de variatie in planten en dieren voor de natuur en voor ons, want wij zijn onderdeel van die natuur.

Het landschap in Park Lingezegen wordt steeds natuurrijker. Daardoor vinden veel soorten planten en dieren hier een levensplek. Meer biodiversiteit dus. Goed nieuws.

biodiversiteitWel en wee van insecten

Dick Belgers is ecoloog en entomoloog bij de WUR in Wageningen. Hij bekijkt het onderwerp vanuit het wel en wee van insecten in Nederland en dan in de breedste zin van het woord. Hoeveel insecten zijn er in Nederland. Nemen ze toe, nemen ze af? Welke zijn exotisch! Welke zijn ‘aaibaar’! Maar ook, hoe gaan insecten met elkaar om. Waar en wanneer vind je insecten. Wat heeft de klimaatopwarming voor invloed op (nieuwe) soorten insecten. Zijn ze eigenlijk wel nuttig? Op al deze vragen heeft Dick hopelijk een antwoord.

biodiversiteit

Dick Belgers is al jaren lid van de Nederlandse Entomologische vereniging (NEV) en daar actief bij verschillende werkgroepen (kevers, vliegen, vliesvleugeligen, mieren, wantsen en hooiwagens). Hij schrijft zeer regelmatig over insecten in o.a. het tijdschrift Entomologische Berichten (EB). In zijn tuin in Wageningen heeft hij inmiddels ruim 2200 soorten insecten gevonden, waarvan minstens 30 nieuw zijn voor de Nederlandse fauna.

Meer informatie

De lezing begint in zalencentrum Onder de Toren om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. De inloop is al vanaf 19.45 uur. De entreekosten zijn € 5,- contact te betalen. Bij de prijs is een kopje koffie of thee inbegrepen. Kijk voor meer informatie op De Santackergaard of bel met Leo Staring via 06 – 37 40 37 25.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen