Inloopbijeenkomsten weginrichting Waaldijk door gemeente Overbetuwe

Foto: Gemeente Overbetuwe

Slijk-Ewijk/Oosterhout – De gemeente Overbetuwe organiseert twee inloopbijeenkomsten over de weginrichting van de Waaldijk. Hierbij is ook vertegenwoordiging vanuit het project Wolferen Sprok Waterschap Rivierenland (WSRL) aanwezig.

Op de inloopbijeenkomsten informeert de gemeente je over het plan voor de nieuwe weginrichting van de Waaldijk en heb je de gelegenheid om hierop te reageren.

De inloopbijeenkomsten

Je bent uitgenodigd op:

  • Maandag 4 juli tussen 17.00 uur en 21.00 uur in Dorpshuis Beatrix, Dorpsstraat 15 te Slijk-Ewijk.
  • Dinsdag 5 juli tussen 17.00 uur en 21.00 uur in De Schakel De Honsvoet 2 te Oosterhout.

Het gaat om inloopbijeenkomsten: Je kunt dus op elk moment tussen 17.00 en 21.00 uur komen binnenlopen, op het tijdstip dat jou het beste uitkomt. Gemeente Overbetuwe geeft je een toelichting op het plan en laat je aan de hand van tekeningen zien wat de plannen zijn en gaan hierover met jou in gesprek. Je hoeft zich niet aan te melden voor de bijeenkomsten.

WaaldijkHet plan Gastvrije Waaldijk

De noordelijke Waaldijk wordt de komende jaren volledig versterkt door Waterschap Rivierenland (WSRL). Het werk voor het 80 kilometer lange traject tussen Gorinchem en Nijmegen is verdeeld over vijf dijkversterkingsprojecten. Het project Wolferen – Sprok, dat ligt in de gemeente Overbetuwe, is een van de vijf dijkversterkingsprojecten. Vanwege de dijkversterking moet ook de dijkweg worden vervangen. Dit is een kans om de verkeersveiligheid op de dijk te verbeteren en de uitstraling van de dijk een impuls te geven en de beleving te vergroten.

De gemeenten West Betuwe, Tiel, Neder-Betuwe, Overbetuwe, Nijmegen en Lingewaard, Waterschap Rivierenland en provincie Gelderland hebben de kans om de uitstraling van de dijk te verhogen verder onderzocht. Dit resulteerde in een Masterplan Gastvrije Waaldijk (GVWD) waarin de uitgangspunten voor de inrichting van de weg en belevingspunten op de dijk zijn vastgelegd. Meer informatie en contact over de Gastvrije Waaldijk vind je op deze link.

WaaldijkGastvrije Waaldijk Overbetuwe

De verdere uitwerking van de Gastvrije Waaldijk vindt op lokaal niveau in de dijkversterkingsprojecten plaats. In overleg met de gemeente Overbetuwe, het waterschap, de politie en dorpsraden Oosterhout en Slijk-Ewijk heeft bureau Megaborn de weginrichting voor de Gastvrije Waaldijk in Overbetuwe uitgewerkt. Meer informatie over het inrichtingsplan Waaldijk Overbetuwe vind je op deze link.

Vervolg

Na de inloopbijeenkomsten wordt mede met uw reacties het inrichtingsplan definitief gemaakt. Het wordt voorgelegd aan het college van B&W van Overbetuwe ter besluitvorming.  Uitvoering staat gepland voor 2024.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen