Aantal groepen Brede School De Zon naar lokalen in voormalig OBC

Foto: FB Brede School

Elst – Een aantal groepen van Brede School de Zon nemen de komende jaren hun intrek in het voormalige Overbetuwe College aan de Mozartstraat in Elst. Het gaat om leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8, hoewel het nog niet bekend is om welke groepen het precies gaat. De verhuizing is noodzakelijk omdat het huidige gebouw van de Zon in de wijk Westeraam vol is en de huidige oplossing, bij het Westeraam College, ophoudt.

Brede School de Zon bestaat uit onder meer drie basisscholen: de Wegwijzer, de Elstar en de Zonnepoort. Zowel de basisscholen als de middelbare scholen in de wijk Westeraam zitten krap in hun jasje. Een aantal groepen van Brede School de Zon is daarom nu gehuisvest in het gebouw van het Westeraam College, maar dat heeft de lokalen na de zomervakantie zelf nodig voor zijn eigen leerlingen. Aanvankelijk was het de bedoeling dat er daarom noodlokalen op het schoolplein voor De Zon zouden komen. Nader onderzoek leert echter dat dat niet mogelijk is: de verkeersdruk, de ruimtelijke inpassing en het feit dat deze plek een archeologisch monument is, zorgen ervoor dat er geen vergunning gegeven kan worden voor deze locatie.

Het voormalige gebouw van het OBC aan de Mozartstraat is eigendom van de gemeente en staat leeg sinds het OBC de nieuwbouw in Elst-Zuid in gebruik nam.

Geschikt

‘We zijn blij dat het gelukt is om een goede plek te vinden voor de Zon’, aldus wethouder René Post van onderwijs. ’Als gemeente hebben wij de taak onze scholen goede huisvesting te bieden, en het gebouw van het OBC is als schoolgebouw natuurlijk heel makkelijk geschikt te maken voor de groepen van De Zon. We begrijpen goed dat het niet ideaal is, een school buiten de wijk, maar helaas is het op dit moment niet anders mogelijk. Samen met de schoolbesturen gaan we ervoor zorgen dat de kinderen en hun docenten zich snel thuis voelen in hun nieuwe gebouw.’

De verhuizing van een aantal groepen naar de Mozartstraat is een tijdelijke oplossing, voor vijf jaar. Daarna moet er een definitieve oplossing zijn voor de basisscholen in Westeraam. In de tussentijd bekijkt de gemeente ook wat er daarna met het gebouw aan de Mozartstraat gaat gebeuren.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen