Winnaars NK Straatmuzikanten 2022 zijn bekend gemaakt

Elst – Het viel niet mee om de hitte van zaterdag 18 juni te trotseren tijdens de NK Straatmuzikanten in het centrum van Elst. Desondanks waren de deelnemers enthousiast bezig met het vermaken van het publiek.

Het NK Straatmuzikanten heeft een prachtige dag beleefd. De zon scheen volop en de temperaturen stegen al vroeg op de dag boven de 25 graden. De deelnemers zochten een plekje, veelal in de schaduw, en speelden met heel hun ziel en zaligheid voor hun publiek. Ze lieten zich van hun beste muzikale kant zien.

En de winnaar is…

Er deden 26 deelnemers mee aan dit Nederlandse kampioenschap. Op 15 plekken in de Dorpsstraat van Elst stonden de muzikanten te entertainen. De deelnemers waren onderverdeeld in de categorieën; Solo, Duo en Groep. Zij moesten de jury, die uit zes personen bestond, laten zien dat zij in aanmerking kwamen voor de titel NK Straatmuzikanten Elst Daarbij keek de jury of de deelnemer het publiek kon betrekken bij de muziek en een interactie had met het winkelend publiek. Ook de kwaliteit van de muziek speelde natuurlijk een grote rol.

Rond vier uur ging de jury in beraad en kwam tot de conclusie dat in de categorie Duo het tweetal Next Level uit Drenthe als beste uit de bus kwam. Tot hun grote verbazing van Pieter Nanuru en muziekpartner Kelvin Harskamp van Next Level ontvingen ze een envelop met inhoud van wethouder Wijnte Hol. Bij de prijs van de titel hoort ook een beeld van de appel Elstar voor de Overall winnaar 2022. In de categorie Solo werd Elstenaar Alex B. als winnaar uitgeroepen. Herbieblues uit Veendam heeft de tweede plek bemachtigd. Roger Gonnissen, ‘Onder de Notenboom’ uit Valburg is derde geworden. Theater Troef bestaande uit Tom e Edwin, eindigde als tweede en het duo Ellis Freijser & Johan de Lange pakte de derde plek. De Losse Meuk ui Ede komt in de categorie Groep op de eerste plaats. De Slechte Band uit Leiden kwam als tweede en op de derde plek kwam Faerydae uit Nijmegen te staan.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen