Boerenactiegroep Agractie: ‘laat een vreedzame actie niet escaleren in een boerenopstand’

Rob Kemp van Agractie doet zijn oproep aan Christianne van der Wal
Rob Kemp van Agractie doet zijn oproep aan Christianne van der Wal
Foto: Still Agractie

Bart Kemp van Boerenactiegroep Agractie doet een ‘laatste oproep’ aan minister van Natuur en Stikstof, Christianne van der Wal, om de stikstofplannen niet door te zetten. Hij zegt: ”Laat een vreedzame actie niet escaleren in een boerenopstand.” Maandagochtend verscheen een video met deze oproep.

Kemp zegt:

”Vorige week in Stroe is de vergelijking gemaakt dat de Nederlandse staat in oorlog is met de boeren. Een dag later werden nieuwe plannen over de boeren uitgestrooid dat onder meer in de Gelderse Valei de boeren moeten wijken om huizenbouw mogelijk te maken.”

Stikstofaffaire

Kemp zegt ook dat de emoties die gepaard gaan met de stikstofplannen door Van der Wal duidelijk zin gezien. Hij vindt de Nederlandse overheid onbetrouwbaar en ongeloofwaardig en is het volgende dossier in de reeks van het Groningenschandaal en de Toeslagaffaire. Hij verwijt Van der Wal te volharden in de stikstofaffaire. Ook is Kemp van mening dat het de verantwoordelijkheid van Van der Wal is om tot een draagvlak te komen met de boeren. Het gaat niet alleen om de 50.000 boeren in Nederland, maar ook de 600.000 mensen die verwant zijn aan de agrarische sector.

”Boeren zijn vechters, hoelang ze zullen vechten is aan hen. Het is een gevolg van uw aanpak.”, waarschuwt Kemp. ”Keer terug van deze plannen, ga niet door op deze ingeslagen weg en laat het niet escaleren tot een boeren opstand.”

De kans is groot dat er vanaf vandaag weer en meer boerenacties komen.

Cookieinstellingen