Fruitig met Lef, een rondleiding in de Proeftuin

Randwijk – De vrouwen die zich hadden opgegeven voor Fruitig met Lef verzamelden zich in de Proeftuin. Deze is normaal gesproken niet voor particulieren toegankelijk en de deelnemers keken vol belangstelling uit naar de rondleiding. Het was een perfecte avond om buiten rond te lopen.

Vrouwen met Lef heeft het zwaar gehad tijdens de corona toen er geen bijeenkomsten mochten worden gehouden. Nu nog zijn ze aan het opstarten en zoeken nog nieuwe leden die het lef hebben om mee te doen. Minimaal vier keer per jaar organiseren zij bijeenkomsten voor en door vrouwen. Een greep uit de onderwerpen: vrouw en veiligheid, proeven van andere culturen, duurzaamheid, vrouwen in ‘mannenberoepen’ en een inspiratieavond over vrouwen die een nieuwe stap hebben durven zetten in hun persoonlijke of beroepsmatige leven.

Fruitig met Lef

Dinsdag 21 juni kregen de vrouwen een kijkje in de wereld van de Nederlandse fruitteelt. Over de ontwikkelingen en de wetenschappelijke onderzoeken die in de Proeftuin worden gedaan. Jan Peeters verzorgde de rondleiding. Hij werkt voor Fruitconsult. Met tien adviseurs en medewerkers die onderzoek doen begeleiden ze 900 fruitbedrijven door heel Europa. Jan nam de groep mee naar de omliggende fruitbomen en -struiken en legde in begrijpelijk taal uit het reilen en zeilen van de fruitteelt. Van fruitteelt tot aan bestrijdingsmiddelen, van nieuwe soorten tot aan het kweken van nieuwe soorten die beter tegen roofinsecten of veranderende weersomstandigheden kunnen. Informatie waar je zelden mee in aanraking komt. Na de rondleiding sloten ze af met een proeverij van kersen en een Randwijks wijntje, gemaakt van de druiven die in de Proeftuin zijn geteeld.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen