Thijmen Wien uit Oosterhout nieuwe kinderburgemeester van Overbetuwe

Burgemeester met Eva en Thijmen
Burgemeester met Eva en Thijmen
Foto: Gemeente Overbetuwe

Thijmen Wien (11) uit Oosterhout is voor het komende schooljaar gekozen als nieuwe  kinderburgemeester. Hij werd vrijdagochtend 1 juli op zijn school, Sam-Sam, verrast met het leuke nieuws door burgemeester Patricia Hoytink-Roubos en de huidige  kinderburgemeester Eva Gül.

Dit voorjaar reageerden 15 Overbetuwse kinderen uit groep 7 op de vacature van  kinderburgemeester. Zij stuurden een sollicitatieformulier waarin ze over zichzelf vertelden, wat zij belangrijk vinden en waarom zij kinderburgemeester willen zijn. De selectiecommissie bestond uit de burgemeester, een raadslid en een  beleidsmedewerker. Deze commissie nodigde vijf kinderen uit voor een  sollicitatiegesprek.

Nieuwe kinderburgemeester

Naar aanleiding van deze leuke en bijzondere gesprekken is Thijmen Wien tot nieuwe  kinderburgemeester gekozen. Thijmen viel op door zijn motto Samen Buiten. Dat gaat  over activiteiten met en voor alle kinderen; arm, rijk of uit een ander land. Hij wil ook onderzoeken hoe jongeren ouderen kunnen helpen (bewegen) en er zo meer verbinding kan komen. Meer aandacht voor speel/sport- en beweegmogelijkheden voor de iets  oudere kinderen in speeltuinen staat ook op zijn wensenlijst.

Op donderdagmiddag 14 juli nemen ze feestelijk afscheid van de huidige  kinderburgemeester Eva en wordt Thijmen officieel geïnstalleerd als nieuwe  kinderburgemeester. Eva besteedde het afgelopen jaar aandacht aan drie van haar  speerpunten: Aandacht voor roken, drugs en drank (Rookvrije speelplekken), Activiteiten  met ouderen in zorgcentra (Landelijke Pannenkoekendag) en Onderzoek naar nieuwe speel- en activiteit-ideeën (Sportbox-pilot van Overbetuwe Beweegt)

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen