Hart van Heteren vordert gestaag ondanks vertraging in bouwsector

Foto: FB Hart van Heteren

Heteren – Het schiet al aardig op met het Hart van Heteren. Wekelijks zijn er veranderingen te zien aan het nieuwe hart.

Ondanks tekorten in de bouw lijkt het erop dat de winkels in de tweede helft van september casco worden opgeleverd. Hopelijk volgen de woningen enkele weken later.

HartOnzekerheden in de bouw

Door de onzekerheden in de bouw ontstaan er nieuwe uitdagingen voor de winkeliers/ondernemers en de toekomstige bewoners. De bouwers en alle andere betrokkenen doen er alles aan om zo strak mogelijk te plannen en werken en dat is fijn, Maar op de achtergrond lopen hier en daar de spanningen op. Inmiddels zijn er gesprekken gevoerd met alle dorpendealpartners, met gemeente Overbetuwe en Artica.

In het dorpendealgesprek waren veel positieve geluiden te horen. De Dorpsraad, stichting Hart van Heteren en de Huiskamer van Heteren hebben inzicht gegeven in de forse financiële uitdaging die men heeft door de steeds oplopende kosten van materiaal en werk. Zowel met de invulling van het Dorpsplein. Maar ook met de inrichting van de Huiskamer zijn forse overschrijdingen van de oorspronkelijke begroting ontstaan door de oplopende kosten als gevolg van de coronacrisis en de voortdurende oorlog in Oekraïne. Alle zes organisaties blijven echter nog kansen zien en willen zich daarvoor blijven inzetten. Rond 15 oktober komt men weer bij elkaar om dan te kijken wat de stand van zaken is.

HartKosten drukken

In het overleg met gemeente en Artica zijn vele technische zaken besproken. Een juiste afstemming is om onder andere de financiën in de hand te houden door geen onnodige kosten te maken. Veel aandacht is er voor de realisering van de buitenelementen, het nieuwe carillon, het fontein en Roosje van Heteren, en de vormgeving van het dorpsplein. Met aandacht voor een parkeerplaats waar evenementen kunnen plaatsvinden of een dorpsplein met parkeermogelijkheden. Voor de verlichting van de gebouwen/elementen/dorpsplein moet nog een en ander worden afgestemd.

Bron: Heteren Sociaal

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Dossier: Hart van Heteren
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen