Feest van de Goddelijke barmhartigheid in de Mariabedevaartskerk

Foto: beroemde afbeelding van de barmhartige Jezus

Renkum – De vriendenclub van de barmhartige Jezus organiseert op zondag 16 april in de Mariabedevaartskerk Renkum de viering van het wereldwijde feest van de Goddelijke barmhartigheid!

MariabedevaartskerkHet barmhartigheidsprogramma zal dit jaar opnieuw in het teken staan van het behoud van de wereldvrede. Kom je ook meebidden voor een snelle vreedzame oplossing van het oorlogsconflict in Europa?

Zondag van de Goddelijke barmhartigheid/ beloken Pasen: het wereldwijde feest van de Goddelijke barmhartigheid: wie op deze feestdag de H. Mis bijwoont en gaat biechten ontvangt van God bijzondere genaden (aflaat)

De Poolse zuster Faustina Kowalska (1905-1938) kreeg door visioenen van Jezus de zending om de mensen op te wekken tot een onbegrensd vertrouwen in de barmhartigheid van Zijn Goddelijk Hart. Op Barmhartigheidszondag wordt in de hele wereld gevierd dat God de berouwvolle zondaar vergeving zal schenken. Hij beloofde gelovigen, die op deze zondag naderen tot het sacrament van boete en verzoening en de Eucharistie, bijzondere genaden.

Programma

  • Vanaf 14.00 u: biechtgelegenheid.
  • 15.00- 16.00 u: gezongen rozenkrans van de Goddelijke Barmhartigheid met Lofprijzing voor het Allerheiligst Sacrament en het schilderij van de barmhartige Jezus, afgewisseld met meditaties door priester Koos Smits uit Utrecht.
  • 16.00 u-17.00 u: Eucharistieviering met hoofdcelebrant priester Koos Smits. Het programma wordt muzikaal op bijzondere wijze begeleid door het zangduo Magnificat. Kapelaan Bart Theunissen van bezinningscentrum Emmaus, Helvoirt, zal gedurende het hele programma voor biechtgesprekken beschikbaar zijn.
  • 17.00 u: Afsluiting met na afloop koffie/thee en ontmoeting in de pastorie.

Toegang gratis. De collecte is voor de bestrijding van de onkosten. De RK kerk vind je aan de Dorpsstraat 1, 6871 AA te Renkum en is met busnr. 352 vanaf Wageningen en Arnhem goed bereikbaar, uitstaphalte is Melkdam te Renkum.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen