Gelderse Roos Prijs 2023 zet jongeren in de schijnwerpers

Jongeren in het Vrijheidsmuseum te Groesbeek
Jongeren in het Vrijheidsmuseum te Groesbeek
Foto: Erfgoed Gelderland

Erfgoed Gelderland reikt dit najaar opnieuw de Gelderse Roos Prijs uit. Met deze prijs geeft de coöperatie van meer dan 200 erfgoedorganisaties een podium aan inspirerende erfgoedprojecten, want van elkaars successen kun je leren.

Dit jaar ligt de focus op het thema jongeren. Welke erfgoedorganisatie weet een nieuwe generatie enthousiast te maken voor erfgoed?  Bijzondere initiatieven, plannen of projecten kunnen vanaf juli genomineerd worden voor de Gelderse Roos Prijs 2023. De inschrijfperiode is geopend tot donderdag 31 augustus.

Jongeren centraal

In 2023 richt de Gelderse Roos Prijs zich op jongeren. Wie weet jongeren op een bijzondere manier te betrekken bij het Gelderse erfgoed? Bijvoorbeeld doordat zij een creatief jongerenproject hebben opgezet, speciale jongerenactiviteiten organiseren, jonge vrijwilligers weten te bereiken of jongeren betrekken bij het besturen van de organisatie. Ken jij een project in Gelderland dat erfgoed en jongeren op een succesvolle manier met elkaar verbindt? Dan kun je dat project inzenden. Voor meer informatie over de criteria en het inzenden van een project kijk op: Erfgoed Gelderland Gelderse Roos Prijs..

Goede voorbeelden uit de praktijk

Er worden twee prijzen uitgereikt, een juryprijs en een publieksprijs. Bij de juryprijs beoordeelt een onafhankelijke jury de inzendingen op basis van verschillende criteria. Wie de publieksprijs wint, dat bepaal jij mee. In de maand september kun je online stemmen op de ingezonden initiatieven. Het initiatief met de meeste stemmen wint de publieksprijs. De winnaars van de Gelderse Roos Juryprijs en Gelderse Roos Publieksprijs ontvangen ieder een geldbedrag van €1.000,- en een fysieke prijs. Alle ingezonden projecten zijn tevens goede praktijkvoorbeelden.

Jongeren hebben de toekomst

Met de Gelderse Roos Prijs 2023 wil Erfgoed Gelderland laten zien dat het betrekken van jongeren bij erfgoedorganisaties niet alleen belangrijk is voor het behoud van ons erfgoed, maar ook kan leiden tot vernieuwing en verfrissende ideeën. Om dit idee ook in de organisatie van de prijs door te voeren, bestaat de jury deze editie bijna volledig uit jongeren. De Gelderse Roos Juryprijs en de Gelderse Roos Publieksprijs worden uitgereikt op 17 november 2023. Meer informatie klik op deze link..

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen