Alleenstaande Ouders Overbetuwe organiseert nieuwe activiteiten

Foto: faithfinder06, Pixabay

Het burgerinitiatief Alleenstaande Ouders Overbetuwe bestaat 2 jaar en organiseert deze zomer enkele nieuwe activiteiten.

Op 21 juni is de eerste bijeenkomst, alle alleenstaande ouders in Overbetuwe en hun kinderen zijn deze vrijdagavond vanaf 19.15 uur welkom om elkaar te ontmoeten in de Oase van zwembad de Helster in Elst.

Alleenstaande Ouders Overbetuwe is bedoeld voor ouders die, om verschillende redenen, geheel of een gedeelte van de tijd alleenwonend zijn met kinderen. Initiatiefnemer Maarten Broks uit Elst startte vanuit zijn eigen ervaringen 2 jaar terug het netwerk: “Als je alleen bent met kinderen is er vaak de behoefte aan een groter ondersteunend netwerk.”

In het netwerk kunnen ouders elkaar vinden voor sociale contacten en leuke activiteiten, tips, advies, herkenning en zeker ook praktische hulp. “Denk hierbij aan een wandelmaatje, even elkaars kinderen opvangen, een extra handje bij het in elkaar zetten van een kinderbedje of het lenen van een aanhanger voor het verhuizen daarvan,” aldus Maarten.

Relatie- en Scheidingsnetwerk Overbetuwe

In sommige gevallen kan de nodige ondersteuning niet tussen ouders gevonden worden. Voor die situaties werkt het netwerk samen met het recent opgestarte Relatie- en Scheidingsnetwerk in Overbetuwe. Dit netwerk van professionele organisaties en hulpverleners kan in die gevallen de nodige ondersteuning bieden. Hiervoor kan je terecht bij de Sociale Teams Overbetuwe.

Ook is het netwerk Alleenstaande Ouders er voor de kinderen. Er zijn geregeld leuke activiteiten voor ouders en jonge kinderen, of juist voor de wat oudere kinderen. Zo leggen ook zij contact met een groep andere kinderen die elkaar in soortgelijke en herkenbare situaties ontmoeten. De eerste bijeenkomst is vrijdagavond 21 juni a.s. Ga mee gezellig wat drinken (ieder besteld en betaald voor zichzelf) in de Oase (het zwembadcafé) van Zwembad de Helster in Elst.

Discozwemmen

Kinderen met zwemdiploma B kunnen dan discozwemmen terwijl de ouders wat drinken. Door de glazen wand is er zicht op een gedeelte van het zwembad. Voor kinderen zonder diploma B is er een plekje of tafel waar ze kunnen spelen / spelletjes doen. Ouders mogen evt. meezwemmen als dat nodig is. Voor het disco zwemmen kun je vanaf 19.15 kaartjes kopen aan de kassa 4,75 pp.

Of je nu behoefte hebt aan ondersteuning of juist iets wil bijdragen vanuit je eigen ervaring, kennis of mogelijkheden; je ben van harte welkom. Ben jij een alleenstaande ouder wonend met kinderen in de gemeente Overbetuwe en wil je aansluiten bij het netwerk? Of kennis maken tijdens een bijeenkomst of activiteit?

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen