Leerlingen Het Westeraam pimpen ‘De bunker’ Elst

Foto: Forte Welzijn

Vlakbij Het Westeraam in Elst staat een zeecontainer, genaamde De bunker, waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten.

Zeventien eerste en tweedejaars leerlingen van Het Westeraam zijn onder begeleiding van het jongerenwerk van Forte Welzijn de afgelopen weken druk geweest om de container te pimpen. Dit deden ze stap voor stap. In acht weken tijd hebben ze spellen gedaan om hun talent te ontdekken, een ontwerp gemaakt en deze gepresenteerd bij de gemeente Overbetuwe. Uiteindelijk hebben ze samen met graffiti professional Jeroen Pronk het ontwerp met graffiti bespoten.

Donderdag 13 juni werd de container officieel geopend door wethouder Chantal Teunissen. “De gepimpte container is meer dan alleen een kunstwerk. Het staat symbool voor ontmoeten, het ontdekken van talent en het stimuleert het opbouwen van sociale contacten, wat een positief effect heeft op de mentale gezondheid van de jeugd”, aldus wethouder Chantal Teunissen.

Over het project

Het project is een samenwerking tussen de Gemeente Overbetuwe, Het Westeraam en het jongerenwerk van Forte Welzijn. Het doel is om jongeren meer te betrekken en hen te laten zien hoe het voelt om iets voor een ander te doen. Samen maken ze een container mooi, waarbij ze niet alleen iets goeds doen voor de gemeenschap, maar ook hun eigen talenten en die van anderen ontdekken.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen