Halloween speurtocht voor groot en klein in Heteren

30 okt 2020, 12:16 Nieuws
halloween voorpret met tekst e1604055726674
Heteren- In de FacebookgroepHalloween Voorpretwordt al weken op dit weekend voorbereid. Leden delen hun projecten en inspireren elkaar om leuke griezelige of grappige versieringen te maken. In het weekend van 30, 31 oktober en 1 november kan iedereen van Halloween in Heteren tijdens een wandeling of fietstocht genieten!
De drijvende kracht achter deze Facebook pagina is Gabie Bakker. Zij zag Halloween overal in het water vallen, doordat door de coronamaatregelen alles moest worden afgelast. Zij bedacht een manier om veilig mee te doen met het leukste griezelfeest van het jaar. De leukste creaties komen voorbij in de groep die dit weekend in Heteren te bewonderen zijn!

Halloween speurtocht

Vanavond begint Halloween in Heteren. Het is een speurtocht voor jong en oud! Op deze wandelkaart
kan je zien welke bewoners er meedoen. Bij sommige huizen kan je de versiering bewonderen, bij anderen kan je meedoen met trick-or-treat.
Gabie wilde Heteren een onvergetelijke Halloween 2020 bezorgen door tuinen en/of ramen te versieren. Ze vroeg mensen mee te doen door hun huizen en tuinen te versieren op een leuke, spannende, enge of grappige manier. Als iemand meedoet aan trick-or-treat, wat overigens niet verplicht is,dan laat ze dit zien door een groen spookje. Kinderen mogen dan aanbellen voor een traktatie. Mensen die niet meedoen met trick-or-treat hebben een groen gekleurd spookje bij de woning.

Rekening houden met corona

Door de corona worden we uitgedaagd om creatief te worden. Het uitdelen van snoep mag niet zomaar, dus daar wordt rekening mee gehouden. De snoep is verpakt en wordt op afstand gegeven. Alles op eigen verantwoordelijkheid. Zorg ervoor dat het niet afgelast hoeft te worden zoals zo vele Halloween evenementen.
Houd met de speurtocht rekening met de RIVM maatregelen. Hier nog even op een rijtje:
  • De route is niet vastgelegd, dit om zoveel mogelijk spreiding te hebben.
  • De Halloweendagen zijn verdeeld over 2 dagen (3 voor de liefhebbers), namelijk 30 en 31 oktober tussen 18.30 en 21.30 uur, dit ook om te spreiden.
  • Verplaats u NIET in te grote groepen! Max. 4 personen of 1 huishouden.
  • Hou gepaste afstand van andere groepen (minimaal 1,5 meter).
  • Blijf niet te lang hangen bij een punt, en zorg voor voldoende ruimte tussen elkaar.
  • Bij aanbellen laat de kinderen anderhalve naar achteren lopen, om de bewoner de ruimte te geven om open te doen en het snoep neer te zetten voor de kinderen op de deurmat.
  • Laat kinderen netjes 1 of 2 snoepjes pakken zoals gemeld/gevraagd wordt.
  • Vervolg na ontvangst van het snoep eigen route en houdt rekening met elkaar.
  • Groene spookjes is trick-or-treat, paarse spookjes zijn er om te kijken (niet om aan te bellen).
  • Voor de mensen/bewoners (groen spookje) van de aangemelde adressen, GEEN onverpakt snoep aanbieden!. Maak de zakjes ruim ruim van tevoren en vul niet handmatig op laatste moment bij. Presenteer het snoep op een schaal of in een emmer, of maak gebruik van een snoepglijbaan.
Met deze regels kunnen we er voor de kinderen toch wat leuks van maken in deze tijd. Zorg voor elkaar en hou het veilig! Dan maken we er samen een geweldig feest van!
halloween speurkaart heteren