Overbetuwe Doet waardecheques; Heteren

Foto: Overbetuwe Doet

Heteren – De Overbetuwe Doet waardecheque zijn nog geldig tot 16 mei 2022. Weet jij al waar je jouw cheque aan doneert? Nog niet? Dan volgen hier een aantal initiatieven in Heteren.

HeterenHeterense Bakfiets

Als aanvulling op het mooie dorpshart van Heteren, wat steeds meer vorm begint te krijgen, willen ze een elektrische bakfiets aanschaffen die gebruikt gaat worden voor de bewoners van Heteren. Het idee is om de bakfiets in te zetten om bijvoorbeeld boodschappen van ouderen, minder validen en mensen die te voet of op de fiets boodschappen doen, thuis te bezorgen. Met de inzet van de bakfiets kunnen we samen het dorpshart zoveel mogelijk autoluw houden.

Verder zal de bakfiets activiteiten in het dorp ondersteunen, denk hierbij aan het vervoer van appels voor de appelpluk dagen, inzet bij het wilgen knotten, zwerfvuil verzamelen en bevoorrading van versnaperingen e.d. bij samenkomsten in de uiterwaarden. Het Oranjefonds zal in samenwerking met RegioBank een deel van de financiering voor zijn rekening nemen. Doen jullie mee om het laatste deel bij elkaar te krijgen?

Chill Sportstrand

Chill Sportstrand Heteren

Na het succes van de afgelopen twee jaren, wil Chill Sportstrand Heteren op herhaling. Dit keer bij de Bongerd willen we buiten een fantastisch zandstrand aanleggen. Twee weken lang sport en plezier, want er is elke avond wat te doen. We willen een geweldig programma opzetten om sporten te combineren met ontspanning. Natuurlijk wordt het hele terrein weer tropisch aangekleed met gekleurde lichten en vele beachvlaggen. Sporten of Chillen op dit strand maakt je vrolijk, relaxed en bewegen is gezond. En ook dit jaar kan iedereen gewoon meedoen, want deelname willen we ook dit jaar door de cheques gratis maken.

Door de leuke sfeer op en rond het strand komt iedereen vanzelf in vakantiestemming. En het strand, dat is weer groter dan vorige jaar. Op zaterdag en maandag is er strandbootcamp. Dinsdag kun je badmintonnen, woensdag volleyballen en donderdag is er voetvolley. Wat we op vrijdag en zaterdagavond gaan doen is nog een verrassing. Dit evenement mogelijk gemaakt door de vrijwillige inzet van Jongerencentrum Heteren, Hedwigh’s Bootcamp, Oranjecomité, Forte Welzijn, Heteren Sociaal, SDOO, Toesj en badmintonclub Zetten.

Dankzij jouw cheque, maken ze samen van dit strandfestijn weer een daverend succes.

Kinderkledingbeurs Heteren

Mensen kunnen hun kinderkleding en speelgoed op vrijdag inbrengen wat de kinderkledingbeurs op zaterdag proberen te verkopen. Een voordeel is, dit horen ze van hun vaste klanten, dat de zolder ieder half jaar lekker opgeruimd wordt. Ruim van tevoren staat de beurs al bij de mensen in de agenda genoteerd.

De niet verkochte kleding kan retour naar de klant, maar wat wij als beurs liever zien is dat de kleding naar het goede doel gaat. Op zaterdag aan het eind van de dag komen vrijwilligers van de goede doelen de overgebleven spullen ophalen. De kleding en het speelgoed gaat naar Roemenië, Polen en achterstandswijken in Rotterdam. Het is leuk om in de bedankbrieven die wij ontvangen te lezen hoeveel gezinnen er geholpen kunnen worden met de kleding en het speelgoed. Doneer jouw waardecheque aan dit initiatief!

Huiskamer van Heteren/Open voor Jou

In het nieuwe, kloppende Hart in Heteren wordt door de stichting Open voor Jou, samen met de bibliotheek, de Huiskamer van Heteren ontwikkeld. De plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, activiteiten ondernemen, waar een dorpsservicepunt is en werkplekken gebruikt kunnen worden. Hier is de echte Heterense koffie te drinken en nog veel meer. Een extra in de Huiskamer is de kans die het wil bieden voor iedereen: Open voor Jou. Er is en wordt nog veel werk verzet om dit alles goed te faciliteren en organiseren. En uiteraard moet alles uiteindelijk betaald kunnen worden. Jij kunt ons daarbij ondersteunen!!

Centraal in de nieuwe ruimte komt een lange ontmoetingstafel en een keuken/bar/servicepunt. Dit alles moet ingericht gaan worden. Daarbij willen ze ook graag al het werkende personeel (mensen met talent, vrijwilligers en een professional) passend bij de Huiskamer kleden. Wat zou het mooi zijn als we dit (voor een deel) met het dorp zelf kunnen doen met de Overbetuwedoet cheque. Ze onderzoeken of ze servies kunnen laten maken van echte Rijnklei! Wil je bijdragen aan een mok, theeglas, gebakschotel of bordje en de aankleding van alle mensen die daar gaan zorgen dat de Huiskamer optimaal gebruikt kan gaan worden? Zij zien jouw cheque graag tegemoet.

HeterenHeteren viert Vrijheid

Ruim 2 jaar geleden is een groep vrijwilligers gestart met het initiatief Heteren viert Vrijheid. De vlaggen kleuren Heteren al oranje, een nieuw oorlogsmonument is in de maak en de wandelroute krijgt steeds meer vorm. We willen echter ook graag jaarlijks een gezellig evenement organiseren in het toekomstige Hart van Heteren. Het eerste evenement zal in het teken staan van de oorlogsverhalen uit Heteren en het vieren van onze vrijheid. Om dit mede te financieren hopen ze op een mooie bijdrage vanuit OverbetuweDoet.

HeterenHistorische Abri op de Kastanjelaan

Aan de Kastanjelaan , te Heteren staat al meer dan een halve eeuw een betonnen Abri (bushalte ) . Alleen al het gegeven dat deze van beton is maakt het dat deze abri een van de weinige nog bestaande van dit model is in Nederland. Het is een zeldzaamheid in Nederland. Vier initiatiefnemers M. v.d. LInde, A. Bal , P.Rutjes, en J.v. Brakel hebben een werkgroep gevormd die deze abri willen bewaren . Daarnaast wil de werkgroep deze abri aankleden. Deze aankleding zal het verhaal vertellen van het busvervoer over de Rijndijk naar voornamelijk Arnhem. Ook naar Driel, en beperkt naar Elst. Doneer hier.

HeterenPeperbus Magazine Heteren 2023

“De Peperbus” het magazine dat komend jaar zijn tweede lustrum viert en is het succesvolle non profit communicatiemiddel voor en door inwoners van Heteren is. Sinds eind 2013 is “De Peperbus” een feit. In de Peperbus tref je artikelen over de geschiedenis van het dorp, markante Heterenaren, actuele ontwikkelingen en plannen, verenigingsnieuws, culturele zaken en informatie over dorpsactiviteiten. Waar de naam ‘De Peperbus’ vandaan komt? In de volksmond wordt de toren van het kerkje aan de dijk zo genoemd. Een markante plek in Heteren én de naam ligt lekker in het gehoor.

Om de begroting sluitend maken is ieder jaar weer een uitdaging voor de redactie. Verenigingen, Dorpsraad en initiatieven zoals, Heteren Sociaal, Sinterklaas intocht en Oranje Comité maken gebruik van “de Peperbus” als spreekbuis naar de leden, achterban en Heterenaren. Het is een veel gelezen blad en de bewoners kijken reikhalzend uit naar de volgende uitgave.
De redactie en auteurs zijn allemaal vrijwilligers die ieder kwartaal weer een prachtig blad weten te produceren. De gevraagde cofinanciering zal geheel worden ingezet om de continuïteit van het blad te waarborgen. Je kunt dit initiatief met een donatie steunen. Voor 2023 staan er weer een 4-tal mooie uitgaven op de rol, waar ze hun lezers mee willen verbazen, verrassen en informeren over het dorp aan de Rijn.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen