Gemeente Overbetuwe organiseert Politiek Vrouwenweekend

Foto: Gemeente Overbetuwe

Elst – Er zijn helaas nog altijd veel minder vrouwen dan mannen politiek actief, ook in gemeente Overbetuwe. Daarom organiseert de gemeente speciaal voor vrouwen een Politiek Vrouwenweekend op zaterdagmiddag 8 oktober van 13.30 tot 16.00 uur .

Heb je belangstelling voor een actieve rol in de lokale politiek? Of wil je meer over de rol van de vrouwen in de politiek weten? Kom dan speeddaten met de burgemeester en de vrouwelijke raadsleden.

Programma

Het programma gaat van start met om 13.30 uur een ontvangst met koffie/thee en iets lekkers erbij. Om 13.45 uur geeft Dia Vennis, raadslid Burgerbelangen Overbetuwe, een rondleiding door het gemeentehuis. De griffier legt om 14.15 uur uit hoe de gemeentepolitiek werkt. Rond 14.30 uur houdt burgemeester Patricia Hoytink-Roubos een toespraak.

Patricia Hoytink-Roubos was raadslid en wethouder in gemeente Berkelland. In 2019 is ze benoemd tot burgemeester van Overbetuwe. Zij vertelt over haar ervaringen in de lokale politiek. Hoe begon ze in de politiek? Wat waren haar drijfveren? Welke hoogte- en dieptepunten heeft ze meegemaakt in haar politieke carrière? Hoe politiek is het burgemeesterschap?

Het speeddaten begint om 15.00 uur. Dan kan je diverse vrouwelijke raadsleden en de burgemeester spreken en de vragen stellen die je altijd al hebt willen stellen. Daarna kan er worden nagepraat met een drankje.

Speeddaten

Er zijn diverse vrouwen in de lokale politiek. Tijdens het speeddaten kan je met de volgende personen praten:

  • Patricia Hoytink-Roubos, burgemeester Overbetuwe.
  • Dia Vennis, raadslid Burgerbelangen Overbetuwe.
  • José Rouwenhorts, raadslid VVD.
  • Gerdien Maaijen, raadslid ChristenUnie.
  • Janita Hanekamp-Janssen, raadslid D66.
  • Mariel de Vries, raadslid D66.
  • Hanneke Bruinsma, raadslid GroenLinks.
  • Jonna Termorshuizen, raadslid D66.
  • Elvira Patelias-Pieks, raadslid Gemeentebelangen Overbetuwe.

Meer informatie

Meld je aan voor 1 oktober via [email protected]. De Politieke Vrouwenweekend Overbetuwe wordt in het gemeentehuis gehouden, dorpsplein 67 in Elst.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen