Inclusie in Overbetuwe: Doe Mee, Laat Je Stem Horen!

Foto: geralt, Pixabay

Is het centrum van Elst rolstoeltoegankelijk en kun je veilig over straat als je homoseksueel bent? Voel je je welkom in de buurt waar je woont? Mag je gewoon zijn wie je bent, of je nu christen, moslim of atheïst bent?

En wat is dat eigenlijk, inclusie? Over deze en andere vragen kun je nu met anderen in gesprek gaan.

In opdracht van gemeente Overbetuwe voert Vizier een onderzoek uit naar diversiteit en inclusie in de gehele gemeente. Jouw perspectief als inwoner is dan ook van grote waarde: wat ervaar je al als positief en waar liggen kansen tot verbetering? Inclusie, het streven naar gelijke kansen en volledige deelname voor iedereen, vormt hierbij het uitgangspunt. Jouw deelname draagt bij aan het vormgeven van een nieuw inclusiebeleid voor de gemeente Overbetuwe.

Wees Welkom!

Alle inwoners van Overbetuwe zijn welkom tijdens vier stadsgesprekken. In het bijzonder zijn we op zoek naar ervaringen en ideeën van inwoners van kleur, LHBTIQA+ personen en inwoners met een mentale of fysieke handicap en hun mantelzorgers. Maar ook werknemers of vrijwilligers bij organisaties, docenten, zorgmedewerkers, dorpsraadsleden, jongerenwerkers en ondernemers zijn welkom. Kortom iedereen in Overbetuwe is welkom om kennis en ervaring te delen. De stadsgesprekken vormen een onderdeel van een onderzoek naar diversiteit en inclusie binnen de gemeente Overbetuwe, uitgevoerd door stichting Vizier.

Ruimte voor jouw verhaal

Hoe kun jij nóg meer jezelf zijn? Waar kan de gemeente je mee helpen? Wat moet er echt anders? De onderzoekers van Vizier horen graag jouw verhaal.

Het stadsgesprek met als thema LHBTIQA+ is op maandag 4 december van 19.30-21u; het thema chronische ziekte of handicap op vrijdag 8 december van 10-11u30.

Op maandag 11 december van 19:30-21u is het stadsgesprek over culturele diversiteit, en het laatste stadsgesprek over inclusie en gelijkwaardigheid op woensdag 13 december van 10-11u30.

De stadsgesprekkenvinden plaats in het gemeentehuis van Overbetuwe. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Wil je komen? Meld je dan aan via: vizieroost.nl/overbetuwe . Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het onderzoeksteam via [email protected] 

Over Vizier

Vizier maakt discriminatie bespreekbaar en bestrijdt discriminatie. Ze adviseren en ondersteunen bij melding van discriminatie en organiseren preventie- en voorlichtingsactiviteiten, trainingen, gastlessen en workshops. Daarnaast doen zij onderzoek binnen een aantal gemeenten. Want zij vinden dat je in Nederland jezelf moet kunnen zijn samen met anderen. Meer informatie vizieroost.nl.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen