Zondag 10 december ‘Brieven schrijven tegen onrecht!’ in Elst

Foto:

Elst – De Protestante Gemeente Elst doet op zondag 10 december 2023 voor de 9e keer mee met de wereldwijde schrijfmarathon tegen onrecht van Amnesty International. Dit jaar valt de marathon precies op de Dag van de Rechten van de Mens!

Op deze dag vragen de Verenigde Naties en mensenrechtenorganisaties aandacht voor hun werk en worden diverse internationale prijzen uitgereikt. Op 10 december 1948 is de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aangenomen. Dat gebeurde net voor middernacht in het Palais Chaillot in Parijs, waar toen de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties werd gehouden.

Write for Rights

Op veel plekken in ons land wordt op 10 december geschreven. De brieven die ze vorig jaar hebben geschreven hebben velen geholpen. Tijdens Write for Rights komen ze ieder jaar in actie voor mensen die onterecht vastzitten of worden bedreigd vanwege hun werk, mening of om wie ze zijn. Ze sturen brieven naar koningen, ministers en presidenten en vragen hun een einde te maken aan onrecht. Ieder jaar levert dat successen op. Activisten komen vrij, discriminatie stopt, daders worden berecht.

In de Ruimte zijn de voorbeeldbrieven aanwezig. Mensen kunnen de brieven ook zelf zonder kosten bestellen of direct downloaden via de Amnesty website. En een mail sturen naar [email protected] kan ook. Dan brengen wij een pakket langs. Zie ook: amnesty.nl/write-for-rights

Ze roepen iedereen op om er in de Ruimte (naast de Grote Kerk) weer een mooi gezamenlijk evenement van te maken. Voor broodjes en soep wordt gezorgd.

Noteer dus in je agenda en schrijf mee: 10 december om 11.30 uur: ‘Brieven schrijven tegen onrecht!’

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen