Thijme Hoffmann (23) benoemd tot fractievoorzitter GroenLinks

Foto: GroenLinks Overbetuwe

GroenLinks Overbetuwe kondigt met trots de benoeming van Thijme Hoffmann aan als nieuwe fractievoorzitter. Thijme is 23 jaar en wordt daarmee de jongste fractievoorzitter die de gemeente Overbetuwe ooit heeft gekend.

Thijme is student politicologie, bestuurslid van DWARS en heeft zich in de afgelopen twee jaar bewezen als gedreven raadslid. Hij heeft zich daarbij vooral ingezet voor het sociaal domein, waaronder jongerenparticipatie en een inclusieve gemeente. Hij zal op 2 april de voorzittershamer overnemen van Hanneke Bruinsma.

Gemotiveerd

Thijme: “Ik ben ontzettend gemotiveerd om aan de slag te gaan als fractievoorzitter. Voor mij is het essentieel dat we verder kijken dan alleen oppervlakkige oplossingen. Als we de uitdagingen van klimaatverandering en sociale ongelijkheid willen aangaan, moeten we het huidige systeem kritisch durven bekijken en transformeren. Als jonge Overbetuwenaar wil ik ook de brug slaan tussen generaties en de stem van alle inwoners van Overbetuwe vertegenwoordigen. Ik wil meewerken aan het creëren van een samenleving waarin iedereen gelijke kansen heeft en waarin niemand over het hoofd wordt gezien.”

Hanneke Bruinsma, de vertrekkende fractievoorzitter, onderstreept het belang van deze overdracht: “Halverwege deze raadsperiode vind ik het een geschikt moment om het stokje door te geven. Ik wil Thijme dolgraag de ruimte geven om zijn politieke ambities vorm te geven en kijk ernaar uit hem in deze nieuwe rol te zien. Ik blijf gewoon raadslid en vanuit die rol blijf ik werken aan een groener, eerlijker en socialer Overbetuwe. ”

Met de benoeming van Thijme Hoffmann wordt een nieuwe, dynamische fase ingeluid. Zijn toewijding aan het sociaal domein en zijn visie op duurzaamheid en sociale rechtvaardigheid beloven een verfrissende koers. GroenLinks Overbetuwe kijkt vol vertrouwen uit naar de toekomst onder zijn leiderschap.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen