Maak kennis met de bewegingsactiviteiten van Uniek Sporten

Foto: Uniek Sporten

Uniek Sporten regio Arnhem heeft 238 beweegactiviteiten op website staan, voor mensen met een beperking. Als je een beperking hebt vraag je je misschien af welke sporten jij zou kunnen doen.

Maar als je even op zoek gaat zal je snel merken dat voor jou heel veel unieke sporten bestaan! Welke sport bij jou past is natuurlijk afhankelijk van wat jij leuk vindt in een sport en wat jouw beperking is. Het is bij jouw zoektocht vooral belangrijk dat je uitgaat van de mogelijkheden. Dan zal je zien dat je veel meer kunt!

Keuze maken uit 238 activiteiten

Als je een lichamelijke beperking hebt, en je bent tijdens het sporten aangewezen op een rolstoel, dan zijn er heel veel keuzes. Wat dacht je van rolstoelschermen, rolstoeltennis of basketbal. Heb je juist meer rust en structuur nodig voor een gedragsmatige beperking, dan kan je kiezen uit onder andere yoga, judo of dansen.

Uiteraard moet je ook kijken naar waar jouw interesses liggen. Als voor jou gezelligheid belangrijk is bij het sporten dan kun je bij je sportkeuze al gericht naar teamsporten kijken, zoals hockey of voetbal. Sport je liever alleen dan kun je denken aan individuele sporten als atletiek, paardrijden of zwemmen. Ben jij een echt buitenmens? Dan zal je zeker extra plezier beleven aan een buitensport zoals zeilen of wandelen. Sport jij liever warm en droog dan kun je in de vele sporthallen of fitnesscentra terecht voor jouw favoriete sport.

Kortom, er zijn genoeg sportaanbieders in de regio waar inwoners met een beperking terecht kunnen. Op de site van regio Arnhem staan alle 238 activiteiten gericht op sport en bewegen voor mensen met een beperking. Al deze sportaanbieders staan op één centrale plek, zodat jij niet meer lang hoeft te zoeken. Neem dus eens een kijkje op de website Uniek Sporten. en kijk wat er allemaal mogelijk is bij jou in de buurt!

Vitaal Sportpark De Pas Elst

Na drie succesvolle edities is het dit jaar eindelijk tijd voor de vierde editie van het Special Sports Event. Op zondag 25 september van 11.00 uur tot 14.00 uur vindt het Special Sports Event op het Vitaal Sportpark De Pas in Elst plaats. Het doel van deze sport- en beweegdag is om jong en oud met een beperking kennis te laten maken met verschillende sporten en verenigingen uit de omgeving. De deelnemers kunnen verschillende sporten beoefenen zoals, voetbal, hockey, tennis, basketbal en nog veel meer.

Na de warming-up kunnen de deelnemers een clinic en demonstraties van verschillende sporten gaan volgen. Het gaat vooral om actief meedoen en (aangepast) je favoriete sport beoefenen. Er is volop keuze: Voetbal, basketbal, judo, tennissen, volleybal, hockey, badminton, vissen, scouting en er is een demonstratie (hard) lopen met een framerunner en alink. Er is een voorstelling van Klare Taal, er is muziek, een luchtkussen en een hapje en drankje. De entree is gratis en naast de doelgroep zijn ook familie en belangstellenden van harte uitgenodigd.

Sport zoeken

Heb je zo al een idee van wat je kan doen in de omgeving? Of juist nog helemaal niet? Ga dan naar de Sport-zoek-functie op Uniek Sporten. Dat is een heel handig hulpmiddel om je te helpen om jouw sport te vinden. Je kan de Sportzoeker gebruiken als je al weet welke sport je wil gaan doen, maar je kan ook met een aantal vragen tot een keuze komen. Door de vragen van de Sportkeuze hulp te doorlopen kom je vanzelf op jouw ideale sport uit. En dan kun je het gelijk gaan proberen!

Hulp inschakelen

Je kunt ook de hulp inschakelen van de coördinatoren van Uniek Sporten regio Arnhem. Via een mailtje naar [email protected] kijken we samen naar jouw wensen en de mogelijkheden die je hebt met sport en bewegen!

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen