Redactie boek ‘Sport in Elst’ is weer gestart

Het team van E.M.M. aan het begin van de vorige eeuw
Het team van E.M.M. aan het begin van de vorige eeuw
Foto: Marithaime

Elst – Uit de bibliografie van Elst (Jan Derksen en Gerrit Mentink, 2017) bleek dat er over twee onderwerpen in Elst nauwelijks iets vast gelegd was, namelijk sport en cultuur. Het boek ‘Cultuur in Elst’ dat in 2021 verscheen heeft voor een deel hierin voorzien.

Om de sport in Elst te beschrijven was Henk Knol in 2017 al gestart met het verzamelen van informatie, maar de coronapandemie gooide roet in het eten.

Sport in Elst

Onlangs heeft Henk samen met Frits Hoogveld, Hans Wagener, Coen Hoogveld en Jan Rouwhorst de pen weer opgepakt. Deze redactie gaat het boek ‘Sport in Elst’ samenstellen waarbij het streven is dat dit boek in november 2023 verschijnt. Waar nodig zal een beroep worden gedaan op Elstenaren om ontbrekende informatie aan te leveren.

Op de foto staat het voetbalteam E.M.M., een aantal jaren voor de oprichting van Elistha. Staand v.l.n.r: Ot Pasma (supporter), Wout Jacobs, Joh. Flipsen, Frans Lubberhuizen, Jan Herberts, Piet Jonkers, Hent Driessen (supporter), Henk Hofman en Gep van der Goot. Zittend v.l.n.r.: Hans Moulijn, Wim Penners, Henk Herberts, Gerrit en Wim van Holten.

Bron: Historische Vereniging Marithaime

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen