Nieuwe multifunctionele sportcentrum Elst voorlopig gegund

Er komt ook een zwembad in het nieuwe sportcentrum
Er komt ook een zwembad in het nieuwe sportcentrum
Foto: fancycrave1 via Pixabay

Elst – Burgemeester en Wethouders van Overbetuwe hebben het ontwerp en bouw van het nieuwe multifunctionele sportcentrum (MFSC) in Elst voorlopig gegund aan Burgland Bouw uit Dodewaard. Burgland Bouw heeft samen met architectenbureau Slangen + Koenen uit IJsselstein een voorlopig ontwerp ingediend.

Beoordeling

De gunning kwam tot stand na een niet-openbare Europese aanbesteding. Dat is een aanbesteding met voorselectie en op basis van het zogeheten Design & Build principe. Via een selectieprocedure zijn vijf partijen geselecteerd. Op 21 december 2022 sloot de inschrijvingstermijn. De beoordelingscommissie beoordeelde de inschrijvingen op ontwerp en functionaliteit, architectonische, stedenbouwkundige en ruimtelijke kwaliteit en duurzaamheid en kwaliteit. De inschrijving van Burgland Bouw scoorde het best in prijs-kwaliteitsverhouding. Op bijvoorbeeld duurzaam materiaalgebruik scoorde de inschrijving flink hoger dan gevraagd.

Verantwoordelijk wethouder Wijnte Hol is blij met de uitkomst van de aanbesteding:

“Het  zijn zeer ervaren partijen en hun plan ziet er uitstekend uit. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met deze gunning een goede stap zetten naar de realisatie van een prachtig nieuw sportcentrum in Overbetuwe.“

Definitief

De gunning wordt op dinsdag 18 april definitief op voorwaarde dat de gemeenteraad op die dag extra middelen beschikbaar stelt voor het nieuwe zwembad vanwege de gestegen bouwkosten. De andere voorwaarde is dat de afgevallen partijen geen bezwaar indienen. Zij hebben daarvoor 20 dagen de tijd vanaf het collegebesluit van afgelopen dinsdag.

Het nieuwe zwembad in combinatie met een sporthal komt naast scholengemeenschap Het Westeraam en Lyceum Elst, schuin tegenover het nieuwe Rijnstate Ziekenhuis naast het station. De oplevering staat gepland voor eind 2025. De nieuwbouw komt in de  plaats van het huidige sportcomplex De Helster, dat verouderd is en aan vervanging toe is.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen