Deelnemers gezocht voor onderzoek hart- en vaatziekten bij duursporters

Foto: Alfa Laval Stevensloop

Nijmegen – Radboudumc doet onderzoek naar de ontwikkeling van hart- en vaatziekten bij duursporters. Zo kunnen deelnemers aan de halve marathon van de Alfa Laval Stevensloop tussen de 40 en 69 jaar meedoen aan het onderzoek.

Maar ook andere duursporters kunnen aan het onderzoek deelnemen.

Signaalstoffen

De afdeling Fysiologie van het Radboudumc onderzoekt of signaalstoffen van het hart die vrijkomen tijdens inspanning gebruikt kunnen worden om hart- en vaatziekten vroegtijdig op te sporen. Met de resultaten kan de screening van sporters op hart- en vaatziekten verbeterd worden. Bovendien krijgen alle deelnemers aan het onderzoek een gratis kaartje voor een programma naar keuze van filmfestival InScience.

Meer informatie over het onderzoek en een aanmeldformulier is te vinden op: www.radboudumc.nl/TREAT.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen