Feestelijke opening van Jeu de Boules-Petanque baan in Herveld-Zuid

Foto: Karsten Madsen via Pixabay

Herveld – In Herveld-Zuid ligt een braakliggend terrein aan de Museumboerderij Den Tip, waar een aantal jaren geleden nog een speeltuin was. Buurtvereniging de Molenhoek wilde iets doen voor de hele buurt en daarbuiten met dit terrein. Iets voor jong en oud. Iets wat de hele dag en avond gebruikt kan worden en wat je samen kunt doen.

Via de Overbetuwe Doet actie is het bedrag voor een Jeu de Boules / Petanque baan bij elkaar gebracht. De buurtvereniging heeft de plannen gemaakt. De realisatie van de baan ligt in handen van Doeleman Buiteninrichters en een aantal vrijwilligers. Het onderhoud wordt door de buurt georganiseerd.

Gezellig een balletje gooien

Er komt 1 baan met een zitgelegenheid. Wil je ook gezellig een balletje gooien? Meld je dan aan via [email protected]. Jeu de Boule / Petanque is de meest verspreide variant van het bekende Franse balspel Jeu de boules. Petanque staat voor een uitdagende wedstrijdsport waarbij vaardigheid (techniek), tactiek, concentratie en teamgeest centraal staan.

Op zaterdag 13 mei is de feestelijke opening en alle buurtgenoten, bewoners uit Herveld-Noord en Andelst zijn hiervoor uitgenodigd. Jong en oud zijn welkom die Jeu de Boule een warm hart toedragen.

Bron: Dorpskrant Herveld-Andelst

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen