Meidenvoetbaltoernooi Final League bij sv Spero Elst

Kampioensteam Dames 1
Kampioensteam Dames 1
Foto: Johan Manders, Jeem Sportsphotography

Elst – Support de meiden! Onder dat motto vindt voor de eerste keer dit jaar de Final League plaats. Dit toernooi, op zaterdag 10 juni, is een initiatief van de KNVB en is bedoeld als impuls voor het meidenvoetbal.

Sv Spero is een van de gastclubs voor dit toernooi. Die hele dag staat Sportpark De Pas in het teken van het meidenvoetbal. Het evenement is vrij toegankelijk voor iedereen, dus niet alleen voor de meiden!

Meer voetbalmeiden

Het aantal meiden dat voetbalt heeft de afgelopen jaren een grote vlucht genomen. Ook bij sv Spero is het aantal meidenteams gegroeid. Maar er is nog  steeds veel werk aan de winkel. Om het meidenvoetbal verder op de kaart te zetten is de Final League in het leven geroepen. Voor deze regio is Spero gekozen als gastsportpark voor dit bijzondere evenement. Deze dag strijden meidenteams tegen elkaar op onze sportvelden.

“Voetbal is voor iedereen!”

zegt Basilla Callaars, projectleider voor Spero van de Final League. “Spero blijft groeien in leden en dat zie je ook in onze meidentak. Momenteel speelt Spero met twaalf vrouwenteams in de competitie. Daar zijn we enorm trots op! En hoe mooi is het dat wij op ons sportpark iedereen uit de regio mogen verwelkomen en maatschappelijk gezien ook ons steentje mogen bijdragen om de Final League tot een groot succes te maken.”

Goede prestaties

De meiden van Spero deden het afgelopen seizoen ook erg goed. De dames 1 werden 14 mei jl. kampioen in de 4e klasse. De MO11-1 werd in december in de eerste klasse kampioen in de tweede fase. De MO13-1 werd kampioen in de tweede klasse in de eerste fase. MO17-1 is de onverslagen kampioen 1e klasse en komt nu uit als Spero ploeg van het jaar in de Hoofdklasse. Vrouwen 30+1 werd kampioen in de 1e klasse in het voorjaar en in de najaarscompetitie. Dit  jaar werd de vrouwen 30+2 opgericht, uitkomend in de eerste klasse. En ook de MO11 kon afgelopen jaar worden uitgebreid van één naar twee teams.

Final League

Tijdens de Final League verwelkomen ze op De Pas de MO13-1 en MO13-2,  MO15-1 en MO20 landelijke divisie. Zij strijden deze dag voor de nummer 1 plek van de Final League.

De dag gaat al om 08.00 uur van start met een gezamenlijke warming-up op het  hoofdveld door ADO-speelster Kayra Nelemans. Tussen 08.00 en 12.00 uur spelen MO13-1’s en de MO15’s. Van 11.00 tot 17.30 uur is het de beurt aan de  MO13-2 en de MO20. Met die MO20 divisie-teams in de gelederen, kijken ze waarschijnlijk naar toekomstige oranje-spelers. Die dag hopen ze ook op een meet & greet met een echte oranjeleeuwin, die in juli meedoet aan het WK vrouwen.

Bijgaande foto: Kampioensteam Dames 1 van Spero speelde afgelopen zondag 14 mei thuis tegen de nummer 2, RVW. De match eindigde in een 1-1 gelijkspel.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen