Oranjeleeuwin Sari van Veenendaal bezoekt SV Spero

Basilla Callaars, projectleider van de Final League, René Nobels, voorzitter van Spero
Basilla Callaars, projectleider van de Final League, René Nobels, voorzitter van Spero
Foto: Hannie Schrijver

Elst – Voormalig oranjeleeuwin Sari van Veenendaal (33) brengt zaterdag 10 juni een bezoek aan SV Spero in Elst. De voetbalclub nodigde de keepster uit in het kader van de Final League, hét voetbaltoernooi voor meiden. Sari van Veenendaal komt tussen 11.00 en 13.00 uur.

Van Veenendaal maakte in 2011 haar debuut in het Nederlands vrouwenelftal. In 2017 was ze de hoofdkeeper tijdens het EK vrouwen in Nederland. Oranje werd toen Europees kampioen. Dat EK zette het vrouwenvoetbal flink op de  kaart. En mede door de winst op dit EK is Sari een voorbeeld voor veel jonge  keepsters. Twee jaar later deed ze mee in de basis tijdens het WK in 2019. Na  afloop werd ze uitgeroepen tot beste keeper van het toernooi, van de wereld dus! Van Veenendaal speelde bij FC Twente, Arsenal en Atlético Madrid. In 2020  stapte ze over naar PSV, waarna ze in juli vorig jaar een einde maakte aan haar  voetbalcarrière.

Final League

De Final League is een toernooi dat voor de eerste keer dit jaar plaatsvindt. Het is een initiatief van de KNVB en is bedoeld als impuls voor het meidenvoetbal. SV Spero is een van de gastclubs voor dit toernooi. Die hele dag staat Sportpark De Pas in het teken van het meidenvoetbal. De Final League op zaterdag 10 juni is voor iedereen te bezoeken. Dus ook als je niet voetbalt bij Spero of vrijwilliger bent, ben je welkom.

Tijdens de Final League verwelkomen ze op De Pas de MO13-1 en MO13-2,  MO15-1 en MO20 landelijke divisie. Zij strijden deze dag voor de nummer 1 plek van de Final League.

De dag gaat al om 08.00 uur van start met een gezamenlijke warming-up op het  hoofdveld door ADO-speelster Kayra Nelemans. Tussen 08.00 en 12.00 uur  spelen MO13-1’s en de MO15’s. Van 11.00 tot 17.30 is het de beurt aan de  MO13-2 en de MO20. Met die MO20 divisie-teams in de gelederen, kijken ze waarschijnlijk naar toekomstige oranje-spelers.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen