HeteRun goed voorbereid op een warm hardloopevenement

Foto: Wokandapix via Pixabay

Heteren – Zondag 11 juni is het zover: de 6e editie van de HeteRUN, hét hardloop evenement van Heteren voor jong en oud. De bekers en medailles zijn opgepoetst en staan klaar voor de prijsuitreikingen en de organisatie staat te trappelen om te beginnen.

De weersvoorspellingen geven aan dat het wel 30 graden kan worden en dan moet je goed opletten. De HeteRUN organisatie geeft daarom tips aan de lopers en heeft gezorgd dat er voldoende water en hulp aanwezig is mocht iemand het nodig hebben.

De eerste tip is ook een goede voor de toeschouwers:

Zorg dat je goed ingesmeerd bent met zonnebrandcrème, bedek je hoofd met een petje en drink voldoende!

Startschot

Van 12 tot en met 17 juni is de Week voor de Gezonde Jeugd. Een week waarin het gezond opgroeien centraal staat. In de gemeente Overbetuwe is de aftrap van deze themaweek de KidsRUN van de HeteRUN. Wethouder Wijnte Hol is onze speciale gast om het startschot van de KidsRUN te geven.

Speciaal voor kinderen is er de KidsRUN van 500 meter en 1000 meter (start 13.50 uur en 14.00 uur). Ouders mogen gratis meelopen als begeleiding. Inschrijven kan via heterun.nl en kost 3 euro bij voorinschrijving. Alle deelnemers ontvangen een mooie medaille voor hun prestatie.

Waarschuwing voor teken

De Gemeente Overbetuwe heeft de organisatie gevraagd bij het verlenen van de vergunning deelnemers te informeren over het risico op tekenbeten. In de Gelderse natuur komen veel teken voor. Een tekenbeet is meestal onschuldig, maar kán de ziekte van Lyme veroorzaken.

Er zijn meerdere tips, maar voor de HeteRUN is volgens ons vooral van toepassing om op de paden te blijven en niet in dichte struiken of hoog gras te lopen.
Als je blote benen en armen hebt kun je deze insmeren met een middel waar DEET in zit (lees de aanwijzing op de verpakking). Wanneer je zonnebrandcrème en een middel als DEET tegelijkertijd nodig hebt, smeer de middelen dan niet tegelijkertijd op.

Zo verliezen ze allebei hun werking. Begin met de zonnebrandcrème, wacht een uur en smeer dan met DEET.

De warmte

Meld je bij de organisatie of bij de EHBO die aanwezig is in de Julianaschool (bij de start locatie) wanneer je duizelig bent of je suf voelt. Ken je eigen grenzen en stop als je lichaam het aangeeft! Zie ook de tips van het Rode Kruis.

Bij de 10km zal ook minimaal 1 EHBO medewerker meerijden in de bezemwagen die iets achter de laatste lopers rijd. Deze kan echter niet het pad op in de uiterwaarden. Daar wordt ander vervoer ingezet, fiets of motor. Wanneer je last krijgt van de warmte, of een andere blessure waardoor verder lopen niet verantwoord is, wacht dan op de bezemwagen of (motor)fiets, en maak kenbaar dat je hulp nodig hebt.

Extra waterpunt

In verband met de hoge temperatuur gaan zij een extra waterpunt plaatsen. De locatie zal daardoor iets afwijken van de eerdere routekaartjes.

Voor de Dekker groep 10 km route (kaart) zijn drie waterposten aanwezig. De eerste zal op ongeveer 4,1 km vanaf de start op de hoek van de Achterstraat en de Boterhoekse straat staan, de tweede waterpost op ongeveer 7 kilometer op de Steenoord, de laatste op 8,8 km aan het einde van de uiterwaarden bij de botenhelling.

Bij de Reddy Keukens Heteren 5 km route (kaartje) zijn twee waterposten aanwezig, de eerste zal op ongeveer 2,1 km vanaf de start op de Steenoord staan, de tweede op 3,8 km aan het einde van de uiterwaarden bij de botenhelling.

3 Kilometer wandelen

Om de verkeersregelaars en vrijwilligers een pauze te kunnen bieden om even wat te drinken en af te koelen en minder lang op de route te moeten staan (voor zo ver dat mogelijk is), hebben wij besloten de 3 kilometer wandelen gelijk te laten starten met de 5km hardlopen om 15:00 uur. De hardlopers starten natuurlijk als eerste, direct gevolgd door de wandelaars.

Wees er snel bij!

De voorinschrijving is inmiddels voorbij. Het inschrijven kan op de dag zelf ook worden gedaan, om deel te nemen aan de KidsRun van 500 of 1000 meter, de 5 en 10 kilometer of de wandeling van 3 kilometer.

Voor dit jaar kan het op de dag zelf, echter alleen op de volgende momenten:

  • 10km van 11.30 tot 12.00 uur.
  • 500m en 1000m van 13.00 tot 13.30 uur.
  • 5km en 3km wandelen van 14.00 tot 14.00 uur.

In dat geval graag gepast betalen! Pinbetaling is niet mogelijk, wel zal via een QR code een betaalverzoek gescand kunnen worden met je smartphone, waarna met de meeste bankieren apps de inschrijving voldaan kan worden.

Ophalen startbewijs

Het ophalen van het startbewijs zal dit jaar in blokken verdeeld zijn om drukte bij de aanmeld tafel te voorkomen. We verzoeken alle deelnemers om in het betreffende tijdsblok het startbewijs op te halen.

  • 10km van 11:30 tot 12:30
  • 500m van 13:00 tot 13:40
  • 1000m van 13:00 tot 13:50
  • wandelen vanaf 14:00
  • 5km van 14:00 tot 14:50

Verkeersoverlast HeteRUN?

Verwachte tijdstippen waarop er mogelijk hinder ontstaat op de routes van de HeteRUN op 11 juni 2023 in Heteren zijn te vinden via: heterun.nl/2023/05/tijden-mogelijk-verkeersoverlast-heterun/

Dit jaar wordt de Flessestraat tussen de rotonde ter hoogte van de Boterhoeksestraat en de Kamperfoeliestraat tijdens het evenement afgesloten. De bussen rijden met een aangepaste dienstregeling op zondag.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen