Zettense tweeling Sander en Vincent Crooijmans Nederlands kampioen

Foto: Richard Crooijmans

Zetten Tijdens de nationale kampioenschappen zwemmen, begin juni in Amersfoort, zijn Sander en Vincent Crooijmans op meerdere afstanden Nederlands kampioen geworden.

Ze zwommen individuele nummers maar ook een estafette.

Afstanden en estafette

Individuele afstanden:  Vincent en Sander waren net voor het NK teruggekomen uit Egypte waar ze een aantal weken op trainingsstage waren.  Vincent, helaas niet helemaal fit, moest op het NK de 1500 meter vrije slag afzeggen. Zijn broer Sander werd op deze afstand onbedreigd kampioen van Nederland. Ook de 800 meter vrije slag werd door Sander overtuigend gewonnen en nam hij goud mee naar huis. Vincent behaalde op de 800 meter het brons. Voor Sander was er ook nog een zilveren plak op de 400 meter vrije slag.

Estafette: In 1920 werd voor de eerste keer het NK gehouden in een 50 meter bad. De eerste estafette bij de mannen was de 4 x 200 meter vrije slag. De laatste jaren maakten De Dolfijn en PSV de dienst uit. Nu ging de 97-ste titel sensationeel naar de zwemmers Vincent en Sander Crooijmans, Lucas Peters en Stan de Swart, uitkomend voor de vereniging Nextline Swimming.

Vincent en Sander kozen ervoor om een half jaar geleden hun zwemcarrière in Duitsland voort te zetten bij het elite zwemteam van One Flow Aquatics. Dit team is echter plotseling opgeheven door de hoofdsponsor. De tweeling is daarom nu op zoek naar een ander topteam in het buitenland, omdat daar uitdagingen en verbeteringen liggen. Zo hopen ze hun Olympische droom verder waar te kunnen maken.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen